14.3 C
Amposta

Rai López comença la seva caminada per la República que el durà fins a Waterloo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest diumenge al matí va començar la marxa “Camí a la República” ha començat a caminar des de l’estació de tren de Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord. Allò que va néixer com una iniciativa particular, ha esdevingut una reivindicació de país, i és que més de 200 persones s’han personat per donar el seu suport i a acompanyar la marxa durant el primer tram. A més, 20 persones ja han decidit que recorreran la marxa sencera, que es preveu que s’allargui uns 40 dies.

Des de Cervera de la Marenda s’emprendrà el camí cap a Cotlliure, caminant per una carretera secundària, que van recórrer molts dels catalans quan es van exiliar després de la Guerra Civil. A Cotlliure es farà parada a la tomba de Machado, i s’aprofitarà per llegir el primer dels manifests que l’historiador Marc Pons està redactant per a l’ocasió. En acabar es partirà cap a Argelers, on s’acabarà la marxa d’avui i es farà nit. Cada dia es recorrerà uns 30 quilòmetres, completant a peu un recorregut de més de 1.200Km que passarà per la casa de la República, on es preveu que siguin rebuts pel president Puigdemont i els polítics a l’exili.

La iniciativa, que ha estat impulsada per Rai López, activista de les Terres de l’Ebre, comptarà també amb una recollida de signatures durant tot el recorregut. Rai portarà una de les urnes de l’1 d’octubre i es pretén que totes aquelles persones que vulguin participar en la marxa també descarreguin el manifest de www.camialarepublica.cat i recullin signatures entre el seu entorn, per tal d’introduir-les a la urna el dia que vinguin a acompanyar la marxa. També hi ha l’opció d’adherir-se al manifest on-line, per aquells que no puguin venir a caminar. Les butlletes estan disponibles en diferents idiomes, per tal de sumar, també, suports internacionals.

 

 

 

La marxa acabarà al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

López ha tornat a manifestar que tot aquell que ho desitgi encara es pot sumar a la iniciativa, “us invito a que ens acompanyeu en aquesta marxa, ja sigui en la seva La iniciativa, vol aconseguir que Europa forci la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre l’autodeterminació de Catalunya i que el TDH d’Estrasburg totalitat o per franges, hem de ser molts, hem de seguir donant la imatge de l’independentisme unit, cívic i multitudinari”. “Voldria que la gent s’emprengués aquesta reivindicació com una acció festiva, farem parades als pobles, compartirem somriures, anècdotes i, sobretot compartirem una part del camí cap a la independència de Catalunya”, ha exposat López, afegint que “la gent del poble estem decidits, ara les entitats sobiranistes i els líders polítics han d’estar a l’altura i emprendre el Camí cap a la República amb nosaltres”.

L’activista també ha volgut agrair el suport rebut per part d’entitats, institucions i particulars, i ha exposat que “hem d’explicar de primera mà a Europa com és el moviment independentista, cívic i pacífic”. “Els violents van són les forces de seguretat de l’estat, ho van demostrar durant l’1 d’Octubre, i per això no té sentit el judici que s’està fent, el tribunal de Drets Humans d’Estrasburg hi ha d’intervenir, els nostres polítics, aquells que van ser conseqüents en el que el poble els havíem demanat estan a la presó i a l’exili, i això és molt injust, ha conclòs López.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -