14.3 C
Amposta

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries pronuncien una conferència destacada durant la celebració de l’Onze de Setembre a Tortosa

L'alcalde, Jordi Jordan, homenatja el grup per la seva trajectòria i contribució a la difusió de la llengua catalana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui, en la commemoració de l’Onze de Setembre, l’ajuntament de Tortosa ha tingut l’honor de comptar amb la destacada participació del grup musical tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries per pronunciar la conferència institucional. L’alcalde de la ciutat, Jordi Jordan, va encarregar a aquest grup l’honor de realitzar aquest acte en reconeixement als seus 30 anys de dedicació a la música i la cultura catalana. En aquest període, el grup ha ofert més de 2.000 concerts, ha produït més d’una vintena d’espectacles i ha creat una quinzena de discos aclamats per la crítica. A més, han rebut nombrosos premis, incloent el prestigiós Premi Nacional de Catalunya.

Amb el lema ‘Construir identitats des dels territoris’, Quico el Célio va oferir una perspectiva enriquidora sobre com la cultura i la música poden contribuir a la construcció de la identitat catalana. El grup va reivindicar amb passió les Terres de l’Ebre com a un territori fonamental en la formació de la cultura catalana i com a nexe cultural dins dels Països Catalans. També van destacar la importància de la defensa de la terra, la riquesa de la jota catalana, la capacitat de l’art per servir a causes socials i els elements diferencials que configuren la identitat catalana, com ara la música i la llengua.

L’alcalde Jordi Jordan va aprofitar l’ocasió per subratllar la importància del grup en la difusió de la cultura tortosina i catalana en general. Va elogiar el paper del grup en posar Tortosa i les Terres de l’Ebre al mapa cultural, en la promoció de la llengua i en la creació d’una identitat cultural. En les seves paraules, “Heu ajudat a posar les Terres de l’Ebre al mapa, a difondre la nostra manera de parlar i, sobretot, a crear identitat i cohesionar el territori”.

L’alcalde també va aprofitar l’ocasió per abordar la qüestió de la llengua catalana. Va expressar la seva preocupació pels atacs actuals al català a altres regions dels Països Catalans, com el País Valencià i les Illes Balears. Tanmateix, va destacar una nota positiva: la recent reforma del reglament del Congrés dels Diputats que permetrà l’ús del català, el basc i el gallec a la cambra baixa. Jordan va fer una crida a la solidaritat i va proposar l’amnistia com a possible solució per a les causes judicials pendents relacionades amb els esdeveniments del 2017.

En solidaritat amb la campanya institucional de la Generalitat, que reivindica el català amb el lema ‘Una llengua, molts accents’, l’Ajuntament de Tortosa ha col·locat una pancarta a l’entrada del mercat municipal. Aquesta pancarta destaca quatre sinònims en català escrits en color vermell sobre un fons groc, formant una senyera que simbolitza la diversitat lingüística catalana.

L’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya va culminar amb una emotiva interpretació de l’Himne dels Segadors a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que va posar punt i final a una jornada de reflexió i commemoració.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -