El racó de l'economista

Quabit, el despertar de la força immobiliària

Un dels valors estrella del darrer mes i d’aquests primers dies del parquet espanyol és sens dubte la Immobiliària Quabit. Aquesta companyia Immobiliària valenciana prové de l’antiga Astroc, creada per l’empresari i especulador Bolaños. L’antiga Astroc va tenir el seu temps de glòria. Una època en què no parava de pujar com si no hi hagués un demà fins que arribà la crisi del totxo l’any 2008. De cop i volta i sense donar a temps de reacció als petits accionistes, els preus dels seus títols començaren a baixar en picat. Més d’un va perdre quasi tots els estalvis. Des d’aquella època i havent canviat la imatge i el nom no ha parat de baixar.

Curiosament, des de final de novembre de l’any que hem acabat fa dues setmanes i després de tocar els seus preus mínims històrics al voltant de 0,80 cèntims per acció i de dibuixar una figura de triple sòl, una figura que en l’anàlisi tècnica de valors indica un canvi de tendència, a partir de llavors es comencen a veure moviments estranys durant els tancaments de sessió diària, apareixent volums de compres de 500 mil accions quasi cada dia per donar força a les pujades que anava tenint diàriament. Estava clar que alguna mà forta s’estava posicionant sobre el valor, era una qüestió de dies que la CNMV informes qui era aquest inversor. Al final, el passat divendres es feia públic qui estava al darrere. Aquest era segons el comunicat de la CNMC el megàric mexicà Carlos Slim.

Aquest fet ha comportat que l’empresa Immobiliària, Quabit, s’hagi revalorat a prop d’un 40% en menys d’un mes i mig i tot indica que continuarà el seu camí particular cap a les altures. Objectiu: no seria d’estranyar veure-la a prop de l’euro i mig ben aviat.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close