14.3 C
Amposta

Publicats els Treballs de Recerca sobre els efectes de la regressió deltaica i els articles d’Arbó a La Vanguardia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les estudiants Júlia Álvaro Serrano i Nera Lara Queralt van presentar aquest divendres al vespre els seus respectius Treballs de Recerca, els quals han estat editats en format llibre per l’Ajuntament de la Ràpita. Les investigacions de les dues exalumnes de l’Institut els Alfacs van ser seleccionades per l’equip docent del centre com els dos millors treballs de final de Batxillerat del curs 2017-2018.  Es tracten dels treballs ‘Regressió del Delta de l’Ebre: Mort de la nostra economia?’ de Júlia Álvaro Serrano i ‘Articles publicats per Sebastià Juan Arbó a La Vanguardia 1952-1981’ de Nerea Lara Queralt.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, la regidora d’Educació, Èrika Ferraté, i el director de l’Institut els Alfacs, Paco Reverter, van acompanyar les estudiants durant l’acte de presentació, que va tenir lloc a l’Església Nova. Caparrós va destacar que el fet de publicar cada any dos treballs de recerca és “donar un premi a l’esforç, a la constància i a la excel·lència”. Per la seva banda, Ferraté va referir-se al contingut dels treballs: “Sovint tenim la sensació que els temes del nostre territori no estan al nivell dels grans temes de país, però amb aquests treballs dels nostres alumnes ens adonem que és necessari tenir present la realitat més propera”.

La primera en exposar el contingut de la seva investigació va ser Júlia Álvaro Serrano, amb el seu treball sobre els efectes de la regressió deltaica a la nostra economia. En el treball tutoritzat pel professor Carles Pasqual, s’exposen els canvis que patirà la línia de costa del delta de l’Ebre com a resultat de la falta de sediments i l’augment del nivell de mar, afectant directament nuclis de població com Poblenou. Això tindrà una incidència directa en el cultiu de l’arròs, provocant pèrdues de 17,4 milions d’euros al 2050, segons recull Álvaro Serrano. Altres efectes negatius els patiran les infraestructures o l’aqüicultura. “No podem dir que afectarà el complet de la nostra economia, però sí molts sectors importants. No estem fent suficient per aturar-ho perquè ens manquen els recursos. He fet aquest treball per conscienciar la gent a fer alguna cosa”, va alertar.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -