14.3 C
Amposta

Proven a Castelló un exitós mètode italià contra el mosquit tigre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció/El Periódico.- L’avançat projecte contra el mosquit tigre que estan desenvolupant a la província de Castelló amb el llançament de mascles estèrils, llança resultats esperançadors si es té en compte que la seva efectivitat pot arribar al 70%, com va quedar constatat a Itàlia, el primer país d’Europa a aplicar la denominada tècnica de l’insecte estèril (TIE).

«Aquest mètode pot ajudar. No conec detalladament el que està realitzant l’Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA), però l’efectivitat està demostrada en fins a un 70%», explica el reconegut entomòleg de la Universitat de València Ricardo Jiménez. «Tot esforç per a lluitar contra el mosquit tigre és ben rebut. No podrem acabar amb aquesta plaga, però sí que mantenir-la a ratlla si els ajuntaments estan conscienciats a aplicar tractaments els 12 mesos de l’any», va remarcar Jiménez.

L’estudi realitzat en Crevalcore, una localitat en el nord d’Itàlia, va tenir una capacitat aproximada de producció de 100.000 mascles estèrils per setmana i com a resultat van obtenir reduccions de fertilitat en els ous del 68% i de població superiors al 70%. Un altre dels projectes pilot per al control d’aquesta espècie invasora s’està desenvolupant a la regió xinesa de Guangzhou, on han construït la major biofábrica de mosquits del món. D’altra banda, en Joazeiro (el Brasil) estan efectuant un programa d’alliberament de mascles estèrils per a la lluita contra l’espècie que transmet el dengue.

Els mascles estèrils s’aparien amb femelles silvestres, però els ous posats per aquestes són inviables, la qual cosa evita la seva descendència. Actualment, la presència d’aquesta espècie invasora ja es localitza en 69 municipis de la província, la majoria en el litoral.

Consulta l’article sencer: https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/pionero-metodo-mosquito-tigre-puede-reducir-plaga-70-provincia_1223030.html

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -