14.3 C
Amposta

Presenten un projecte per mantenir el monument franquista de Tortosa als pressupostos participatius

L'entitat argumenta que és "una inversió en turisme" i pot ser "una eina per la cohesió social"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Col·lectiu de Tortosins i Tortosines pel Monument (Corembe) ha presentat a la fase de propostes dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tortosa una iniciativa anomenada “Manteniment i reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre”.

L’objectiu d’aquest col·lectiu, que fa temps que lluita per la conservació del monument franquista de Tortosa, és destinar recursos públics a la reinterpretació i manteniment del monòlit. Segons afirmen, és “una inversió en turisme i per promocionar la ciutat” i “una eina que pot afavorir el diàleg, la cohesió social per afavorir la pau i la memòria històrica a la ciutat”. A més a més, defensen que la reinterpretació es pot executar dins de l’exercici pressupostari, que no contravé cap norma jurídica, que és una oportunitat “per treballar i reduir l’exclusió social”, és “d’interès general” i “sostenible en el temps”.

L’entitat afirma que la proposta “és viable tècnicament” i que “compleix” els requisits de la guia dels comptes participatius del consistori perquè és una actuació “de competència municipal”, afirmació que l’ajuntament sempre ha refusat. La portaveu de l’entitat, Consol Cordero, en declaracions a l’ACN, ha apuntat que esperen una resposta “positiva” del consistori i que la proposta sigui inclosa en la votació dels pressupostos participatius.

Redacció – T. R.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -