La qualitat dels olis d’oliva verge extra produïts a les Terres de l’Ebre ha rebut un merescut reconeixement en els Premis CDO, organitzats pel Centre de Desenvolupament de l’Oli, sota el patrocini de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. En la seva 17a edició, aquest certamen ha guardonat les millors produccions, destacant les DOP presents a la demarcació.
Els guardons han estat concedits a cooperatives i seccions de crèdit de la comarca, entre elles, l’Agrícola i Secció de Crèdit de Godall, guanyadora en la categoria d’afruitat madur. A més, Identitat Extra Virgin Olive Oil d’Horta de Sant Joan ha obtingut el premi en la categoria d’afruitat verd dolç, mentre que l’Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep SCCL de Bot ha estat reconeguda en la categoria d’afruitat verd amarg.
A l’acte de lliurament dels premis, celebrat al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, han assistit autoritats locals i representants del sector agrícola, destacant la presència dels presidents de les DOP implicades i els responsables de les institucions patrocinadores.
La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, han remarcat la importància d’aquests premis per a la valorització dels productors locals i el suport al sector agrícola com a motor econòmic. A més, han fet una crida a continuar impulsant iniciatives que promoguin la qualitat i el prestigi dels olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre.
Amb els Premis CDO, s’assegura la promoció dels olis guanyadors i s’ofereix suport al sector oleícola local, contribuint a la seva visibilitat i al foment de la seva activitat econòmica.
Redacció- X. Ll