14.3 C
Amposta

Ports inicia les obres de millora del moll de les tonyineres al port de l’Ametlla de Mar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha visitat avui acompanyat del responsable territorial de la Zona Portuària Sud, Enric Martínez, les obres de reordenació es fan a la tercera alineació del moll on amarra la flota d’arrossegament i les embarcacions tonyineres, amb la finalitat d’adequar aquesta part de la infraestructura per adequar l’espai a les demandes dels usuaris del port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2018, té un cost de 121.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Al llarg d’aquests anys s’han millorat les condicions del moll i del dic d’abric per fases en la primera i la segona alineació. Aquesta obra que afecta a la tercera alineació, és a dir, el tram final del moll, posa punt i final a la reordenació d’aquest moll pesquer. El gerent de Ports ha dit que “les obres han de reordenar l’espai i modernitzar els equipaments per donar millor qualitat de servei als pescadors i als tonyinaires”.“Aquest és un moll que té molt d’ús i hem vetllat perquè no s’aturi l’activitat mentre durin les obres”, ha afegit Gómez Comes.

Reordenació de l’espai

Les obres han començat per la retirada de les antigues defenses i els norais, la demolició parcial del frontal (cantell) del moll i la demolició de paviments i vorades. També es desmuntarà l’equipament que hi ha de Punt Net en aquest moll i es traslladarà a una nova ubicació. Joan Pere Gómez ha explicat que “aquesta actuació s’emmarca dins la política de millora continua del servei que fa Ports en les instal·lacions i infraestructures portuàries de la costa catalana”.

L’estructura frontal del tram de moll, que té una longitud de 550 metres, s’ha de remodelar. Després, el moll es dotarà amb nous norais i defenses per a  millorar l’amarratge dels vaixells. A més, el moll es dotarà amb dues escales de salvament d’acer inoxidable.A la superfície del moll es faran noves canalitzacions de serveis d’aigua i electricitat i es milloraran les torretes de subministrament de servei. També s’habilitarà un espai per a una futura edificació de servei lligada a les activitats del moll. La pavimentació es millorarà i es pintarà una nova senyalització horitzontal per reordenar i definir els usos de l’espai en superfície. Així, al vial s’han de definir zones d’aparcament, carrils per millorar la circulació dels vehicles que operen al moll. Així mateix, es delimitaran espais per a les xarxes de pesca i els estris pesquers per delimitar millor les activitats.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -