14.3 C
Amposta

Poden obligar-te a dur mascareta a la feina a partir d’aquest dimecres?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els alumnes de primària i secundària han tornat a les escoles i instituts aquest dimarts sense mascareta. El Departament de Salut ha publicat una resolució al DOGC perquè se la puguin treure un dia abans de la data que va decidir el govern espanyol. A partir de demà, dia 20 d’abril, la mascareta ja no serà obligatòria a la resta d’interiors, excepte als centres sanitaris, residències i transport públic. Però a la feina ens la podem treure?

Les empreses poden decidir mantenir-les si ho consideren necessari. Els departaments de riscos laborals, propis en les empreses de més de 50 treballadors, ho han d’estudiar. Hauran d’analitzar i valorar diversos elements per justificar que es manté la mesura. La distància i quantes persones hi hagi en un mateix espai, la ventilació i el temps que s’hi estigui son elements importants que cal tenir en compte a l’hora de decidir.

Saber la immunitat hi ha entre els treballadors és un altre factor clau, segons ha dit a TV3 Rafael Padrós, responsable del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’Hospital Sant Pau: “Hem de veure també les empreses quin grau de vacunació tenen. Empreses que tenen un baix nivell de vacunació s’hauran de plantejar mantenir la mascareta, perquè en aquests moments la gent que realment té risc greu és la que no està vacunada o no està ben vacunada, o els vulnerables.”

Malgrat tot, no es poden demanar les dades mèdiques personals de qui està o no vacunat, però sí saber-ne el percentatge. Oriol Alba, secretari general de la Cecot, explica que el que cal establir és el nivell de risc. Un cop valorats tots els elements, si es decideix que és obligatori o recomanable dur la mascareta, a tots o en alguns espais laborals en funció del lloc que s’ocupi, es publica al pla de prevenció de riscos laborals, i és d’obligat compliment.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -