14.3 C
Amposta

Pocavergonyes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Abocadors, son espais on es dipositen deixalles i residus, poden ser controlats (oficials) o incontrolats (furtius). Els abocadors incontrolats son aquells que no tenen cap mesura mediambiental ni regulació i que son escollits per pocavergonyes sense cap consciència ecològica ni respecte a les altres persones per deixar les seves deixalles i residus de tota mena que poden ser contaminants i deixen un impacte ambiental greu que a afecta als ecosistemes i al canvi climàtic. Abocaments incontrolats que son un gran problema pel nostre territori, ja que tenim una gran xarxa de camins rurals que aquest aprofiten amb tota impunitat per fer-los amb un avantatge per ells doncs no se’ls veu quan ho fan.

“Em de reformar les nostres conviccions i sobretot els valors educatius entorn el Medi Ambient i crear una consciencia ecològica amb actituds positives per tenir el planeta net i sostenible”

La paraula que descriu aquest tipus de comportament i que s’ha acceptat socialment és la paraula anglesa Littering, defineix el llançament de residus o deixalles de manera no controlada que les persones tenen una sensibilitat i un gran rebuig aquests actes que embruten l’entorn urbà i rural fruit d’un gran incivisme i poc respecte pel públic. Una de les respostes possibles és la gran desafecció per la natura que està instal·lada en la nostra societat aquest rebuig pot explicar molt bé el lamentable espectacle que podem veure en alguns dels espais naturals del nostre territori. El fet que aquests tinguin residus fa l’efecte crida dels nous visitants que fan augmentar els residus.

El vergonyós incivisme planteja reptes per poder treballar en un marc i poder eradicar aquests abocaments incontrolats o Littering però també cal centrar-nos en la pedagogia i transmetre als ciutadans que quan vegin algun residu l’apartin del medi, ja que aquest petit acte fa que quan altres persones passin per allà i ho vegin net no hi deixaran cap residu o deixalla ens treure’m de sobre l’efecte crida, aquesta idea de l’entorn net es el que s’hauria de traslladar a la ciutadania. Em de reformar les nostres conviccions i sobretot els valors educatius entorn el Medi Ambient i crear una consciencia ecològica amb actituds positives per tenir el planeta net i sostenible, així com el nostre territori amb bastants abocadors incontrolats. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -