14.3 C
Amposta

Personal del transport sanitari de les Terres de l’Ebre alerta que es posa en risc la seua salut

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Salvem les Ambulàncies Terres de l’Ebre ha explicat a Imagina Ràdio que en aquests moments no s’estan vivint moments de manca d’Unitats de Suport Vital Bàsic (USVB) i, per tant, de moment, poden donar cobertura a tot el territori de les Terres de l’Ebre. Malgrat això, alerten que son moments d’incertesa i de preocupació, sobretot perquè preveuen que en pocs dies les empreses privades, que actualment gestionen el servei d’ambulàncies del Departament de Salut, posaran en marxa un Experdient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), un fet “que a hores d’ara encara no entenem, i tampoc entenem que encara el CatSaut i el Departament de Treball no aturin aquesta situació”, expliquen.

La plataforma en defensa del transport sanitari de les Terres l’Ebre preveu que la situació s’anirà agreugant “fins al punt que col·lapsarà el sistema santiari, tant intrahospitalari com extrahospitalari”, a més, creu que hi haurà una manca de personal molt important en tots els àmbits “que posarà en rics la salut de moltíssims professionals”.

Una altra qüestió important és la falta d’Equips de Protecció Individual (EPI) per als sanitaris. “Hem de confesar que els treballadors i les treballadores de les USVB, que es troben gestionades per empreses privades, estan posat en risc la salut dels seus professionals per una manca total d’aquests”. Expliquen que els EPI de les ambulàncies son de pèssima qualitat i “estan convertint, directament o indirectament, a les amublàncies en un potencial vector de transmissió entre la ciutadania.” A més, afegeixen: “Les ambulàncies son les responsables d’assistir tota urgència o emergència i això implica nombre important de pacients per torn. Si no es dota als tècnics d’EPI i de la formació adequada com podrà el CatSalut controlar aquesta situació de pandèmia?”.

Des de la plataforma explica que “tant el SEM com els hospitals han establert un protocol i han format a tot el seu personal mínimament de com actuar i de com posar-se i treure’s el EPI correctament, però pel que fa als tècnics de Terres de l’Ebre, l’empresa encarregada, Ivemon Ambulancias Egara, no ha proporcionat cap formació als seus treballadors i aquests intenten seguir el millor que saben les directrius que reben des del SEM amb gran professionalitat i vocació, sempre mirant pel benestar del pacient i implicant-se en aquesta situació d’excepcionalitat.”

Actualment, a Terres de l’Ebre, seguint les directrius del CatSalut, s’han suspès tots els trasllats de transport sanitari no urgent que no siguin indispensables. Els trasllats que se segueixen realitzant son els pacients que precisen diàlisi, tot i que son població de risc. L’empresa privada, Ivemon Ambulancias Egara, “segueix traslladant persones de 3 en 3 al centre de diàlisi de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, en cabines assistencials reduïdes i sense mesures de protecció”, denuncien.

La plataforma Salvem les Ambulàncies Terres de l’Ebre finalitza dient que l’empresa privada “no ha pres les mesures suficients, ni ha creat protocols enfront de la gestió de les unitats que té a càrrec seu, tot i que té sota la seua responsabilitat la salut dels pacients que trasllada, i tot això, amb el beneplàcit de l’administració (CatSalut i SEM).”

Redacció – Josep Villa González

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -