14.3 C
Amposta

Perill extrem de sequera i d’incendis a dues comarques ebrenques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura ha decidit activar el Nivell 3 del Pla Alfa a 73 municipis de 10 comarques catalanes i restringir l’accés al Parc Natural de la Serra de Montsant a partir d’aquest dimarts, davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa. En paral·lel, aquest migdia s’ha reunit al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla Procicat, que es troba en fase d’Alerta per la tercera onada de calor d’aquest estiu i que ha d’afectar Catalunya fins a aquest dijous. Durant la reunió s’ha acordat també posar en prealerta el pla Infocat pel risc d’incendi a molts punts del país. Protecció Civil també demana extremar precaucions al medi natural per evitar incendis.

Dels 73 municipis afectats pel Pla Alfa 3, que es preveu que estigui activat com a mínim fins dijous, 32 corresponen a zones elevades de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia, el Bages i el Solsonès, on encara s’està segant. Els altres 41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Segrià, les Garrigues i el Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure’s més afectades per les difícils condicions meteorològiques.

Demà el cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos d’Esquadra i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

Pel que fa a la reunió del pla Procicat, s’ha posat en comú la situació d’onada de calor que ha començat avui i ha de durar fins dijous a tot Catalunya amb excepció de la Val d’Aran, i que ha d’afectar sobretot les comarques de la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell i el Pallars Jussà.

Amb el pla activat, Protecció Civil segueix demanant als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals), i persones amb malalties cròniques.

Davant de l’increment del perill d’incendis, també s’ha fet una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -