14.3 C
Amposta

Pere Josep Jiménez deixa la direcció del GNF i la coordinació de la Reserva Natural de Sebes de Flix

Jiménez ha deixat avui la direcció tècnica del Grup de Natura Freixe i la coordinació de la Reserva Natural de Sebes de Flix

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Pere Josep Jiménez ha deixat avui la direcció tècnica del Grup de Natura Freixe (GNF) i la coordinació de la Reserva Natural de Sebes de Flix (Ribera d’Ebre) després de 21 anys. Des del Grup asseguren que Jiménez no ho ha tingut “mai fàcil” i molts cops “ha remat a contracorrent”, malgrat això Sebes és avui model de referència en la gestió d’espais naturals. La Reserva té avui uns equipaments, una trajectòria i un prestigi fruit de la seua incansable tasca començada des de zero. Des del GNF li agraeixen tota la seua feina i li desitgen molta sort en la nova etapa que ara comença: “Pere, sabem que serà sempre a prop del Grup de Natura Freixe i de Sebes“.

Pere Josep Jiménez ha dit: “Avui acaba la meua relació laboral amb el Grup de Natura Freixe i la Reserva de Sebes. Un agraïment immens a tothom amb qui he compartit objectius i esforços per tirar endavant aquest projecte. Desitjo el millor per al futur del GNF. Moltes gràcies a tothom.”

Des que a la dècada dels 90 l’espai de Sebes fou declarat PEIN, i posteriorment Reserva Natural (incloent-hi la zona del Meandre), Pere Josep Jiménez ha estat al darrere de totes les iniciatives i projectes que s’hi han fet i organitzat, convertint-lo en un dels principals referents pel que fa a la gestió d’espai naturals, reconegut en tots els àmbits professionals, i també en un important àmbit de recerca i de l’ensenyament. Al marge, una de les conseqüències també ha estat que la Reserva de Sebes i Meandre de Flix ha esdevingut un dels principals actius turístics i econòmics de la població.

La tasca de Pere Josep Jiménez ha estat reconeguda dins i fora de Flix. A més de director de la reserva, ha estat vicepresident de la Xarxa per a la Conservació de la Natura i al mateix temps membre de diverses institucions i òrgans col·lectius d’aquest àmbit. Fou soci fundador del Grup de Natura Freixe, entitat que gestiona la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, i de la que en fou també president durant uns anys. L’any 2019 l’Ajuntament de Flix, atenent a tota aquesta brillant trajectòria, li atorgà la Medalla d’Honor de la Vila de Flix.

El consistori, tot respectant la seua decisió, agraeix a Pere Josep Jiménez Mur tota l’activitat realitzada i tot l’esforç i dedicació durant tots aquests anys al capdavant de la Reserva Natural, “una tasca que l’honora i que ha anat en benefici de Flix i el territori”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -