NotíciesOpinió

Per Sant Joan, incendis i coets

Si a la revetlla de Sant Joan no es produeix algun incendi forestal i, especialment, en aquest any tan sec, proposaré a la redacció d’aquest digital que publiquin, l’endemà, el següent titular: “Miracle a l’Ebre: A la revetlla d’ahir la nit, no es va produir cap incendi forestal”. Si això passa, ben segur que no serà per les mesures preventives que s’han pres, si no perquè tindrem tots els deus de l’Olimp de la nostra banda. Almenys en això ens poden considerar afortunats.

El costum de celebrar la revetlla a moltes casetes de muntanya, masos i xalets de l’Ebre, amb la conseqüent i tradicional tirada de coets, alguns voladors i incontrolats, sense cap mena de pudor, contagiats de l’eufòria i la màgia d’una festa molt seductora, junt les adverses condicions meteorològiques, el bon nombre de finques ermes del voltant i la inconsciència d’alguns ciutadans, son el còctel perfecte per propiciar que passi. Després ja ens lamentarem tots plegats.

Mentrestant les autoritats es limiten a donar a conèixer les mesures preventives però adopta una actitud tan laxa que fa que el risc sigui més elevat i difícil de controlar, donat l’ampli perímetre on se celebren les revetlles.

De què serveix posar mesures restrictives als pagesos a l’hora de cremar rostolls, d’impedir el pas en zones determinades durant el fort de l’estiu, o posar guaites per tot arreu, si en aquesta data tot és consentit?

Un costum que hauria de reservar-se només a les ciutats, on les mesures preventives es poden aplicar de forma més eficaç, el control és eficient i els bombers poden actuar amb més facilitat.

A banda també voldria recordar-vos el gran perjudici que comporta per als gossos, atemorits, amb autèntic pànic, durant una llarga nit de llençar coets a tort i a dret, en zones que teòricament haurien de ser per relaxar-se? Ho havia de dir!

Us demano excuses per ser un aixafaguitarres en aquest cas concret. Però que cal una regulació i un control més estricte, és evident.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close