14.3 C
Amposta

Paüls celebrarà la Fira de la Cirera 2021 amb alguns canvis per la pandèmia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La XVIII Fira de la Cirera de Paüls se celebrarà el primer cap de setmana de juny, els dies 5 i 6 i serà una edició adaptada a la pandèmia de la Covid-19 amb mercat de productes i actes que es podran seguir en línia. Enguany, l’Ajuntament de Paüls habilitarà un mercat de la cirera a la Plaça Major i Muret per garantir totes les mesures contra la Covid-19, com el control de l’aforament i les distàncies de seguretat.

A més del mercat de la cirera i productes artesanals, també s’ha treballat en un programa d’activitats, adaptat a l’actual situació. “Hem treballat per tirar endavant la Fira de la Cirera per tot el que significa pel municipi. No volíem estar un altre any aturats, sense fira presencial. Per això, ens seguim reinventant i adaptant al context actual, però pensant en lo poble i, sobretot, els productors i productores locals, que són la base de la Fira”, ha explicat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

Una altra novetat és que s’ampliarà la zona de terrassa dels bars i restaurants en horari de fira, per assegurar les distàncies i donar un millor servei. “Sempre ve molta gent i, per això, l’equip de govern vam posar damunt la taula aquesta idea i els establiments del poble ho van veure bé”, assegura l’alcalde. “Enguany no farem la ruta de tapes, s’ha parlat amb els negocis i tenint en compte els aforaments, hem cregut convenient esperar al 2022. Desitgem i treballem perquè la gent estigui a gust quan pujo a comprar cirera a Paüls i perquè els negocis del poble es recuperin, és per això que hi haurà una zona que, tot i no haver-hi parades per dins del poble com era tradicional fins ara, no es podrà circular amb vehicles, ja que s’ampliarà la zona d’ocupació de la via pública per bars i restaurants”, afegeix Adell. També hi haurà un servei de taxi gratuït, dels aparcaments fins a la zona del mercat.

Amb l’objectiu de donar a conèixer la cirera de Paüls i altres aspectes de la fira i el municipi, l’ajuntament seguirà impulsant la web cireradepauls.cat. En els pròxims dies s’hi podrà consultar el programa de la XVIII Fira de la Cirera i, des d’allí, també serà possible comprar cireres directament als productors i productores locals. “Esperem que el temps sigui favorable perquè la cirera és un producte molt delicat i tant el vent com la pluja afecten la producció i últimament no ens està ajudant gaire. Volem que la gent pugui gaudir des d’ara i fins a principis de juliol de l’excel·lència i sabor de la cirera de Paüls”, explica Adell, que recorda que la producció de les varietats més primerenques s’ha vist perjudicada per les pluges de principi de maig.

El cartell de la XVIII edició de la Fira de la Cirera de Paüls és obra del pintor local Domingo Basco.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -