14.3 C
Amposta

Paüls celebra la festa de Sant Antoni i s’agermana amb Albocàsser

Els membres de l'ajuntament castellonenc van visitar Paüls per la festa de Sant Antoni, el passat dissabte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Paüls i Albocàsser ja són municipis agermanats. Després de mesos de treball transversal entre els dos ajuntaments, el passat dissabte es va oficialitzar l’agermanament aprofitant la festa de Sant Antoni. Un acte on van assistir l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, i alguns representants del municipi, a més del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. L’alcalde de Paüls, Enric Adell, deia que “estem molt contents per com ha anat tot el cap de setmana, tant la festa de Sant Antoni com els actes d’agermanament amb Albocàsser. Com a alcalde és un orgull i un privilegi veure la participació i implicació de la ciutadania”.

Agermanament de Paüls amb Albocàsser

Adell destacava l’emoció amb què es va viure l’agermanament, un acte que, segons deia, es recordarà durant molt de temps: “Veure les dues bandes municipals fent una cercavila pels carrers del poble o la coral cantant va ser impressionant. I la gent que va participar, més de 350 persones, va superar les expectatives”, deia l’alcalde, qui afegia: “L’ambient va ser magnífic i la gent s’ho va passar molt bé.” Durant la jornada d’agermanament, els representants d’Albocàsser van poder conèixer la festa de Sant Antoni, que a Albocàsser també se celebra. A més, l’alcaldessa va signar el llibre d’honor del municipi i des de l’Ajuntament de Paüls se’ls va fer entrega d’un obsequi commemoratiu. L’acte va estar acompanyat de la música de les bandes municipals de les dues poblacions, que van tocar juntes en una cercavila, i la Coral “Les veus de Paüls”.

Paüls i Albocàsser tenen part de la seva història en comú. L’any 1239, el noble aragonès Blasco de Alagón va concedir la carta de població d’Albocàsser a Joan de Brusca, de la il·lustre família del senyoriu de Paüls, per tal que hi establís trenta pobladors amb el propòsit de fundar-hi allí una població, l’actual Albocàsser.

Sant Antoni Paüls 2023

Sant Antoni a Paüls

La festa de Sant Antoni a Paüls va arrencar el dimecres 11 de gener, amb el tradicional panoli, i s’ha allargat fins al diumenge 15, dia de la benedicció dels animals a la Plaça Major. Bona part dels actes es van concentrar aquest cap de setmana, destacant dissabte l’esmorzar i missa a l’ermita de Sant Roc, la tirada de bitlles organitzada per l’Associació de Joves, el dinar popular, la “queimada” i el ball a càrrec de Miquel Cugat i de Xavi Celma. L’espectacle de música, ball i teatre del Grup de Ball Jota Planera de Santa Bàrbara “De la tradició a la modernitat” va posar punt final a la festa, aquest diumenge.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -