El racó de l'economista

Pànic o oportunitats?

Dimecres de matí, tercer dia de pànic a les borses mundials, tercer dia de correcció, tercer dia que el coronavirus guanya a la por del petit inversor. Realment, si no has viscut mai cap correcció i cap dia de pànic venedor a la borsa, un estaria pensant que els finals dels nostres dies està a prop. L’apocalipsi final ja arribat. Al final, els mercats es recuperen.

El fet, és que aquests dies són per tenir els nervis acer, però també per analitzar fredament si el coronavirus és tan greu per fer caure les borses mundials d’aquesta manera. Tanmateix, en qualsevol crisi sempre hi han guanyadors i perdedors. Sectors econòmics que surten reforçats i sectors econòmics que surten afeblits. El que està clar és que amb aquesta epidèmia de pànic víric, els sectors econòmics que surten afeblits són: Petroli, turisme i aeronàutica. Així com alguna empresa global que té externalitzat part o tota la seva producció.

Per altra banda, i el més interessant de tota aquesta crisi, és quins seran o poden ser els sectors afavorits. I per tant haurien de tenir grans pujades. Doncs en teoria haurien de ser: les farmacèutiques, les biotecnològiques, les elèctriques, les empreses de comunicació i aquelles que tenen la producció localitzada dins de les seves fronteres i no depenen de l’externalització. Davant d’aquestes hipòtesis pot ser que podríem mirar els mercats com una gran oportunitat i poder entrar en sectors que han soferts fortes caigudes sense cap motiu aparent, per entrar més barat, com per exemple: Mediaset, vertice 360, biosearch, Audax o Faes o qualsevol empresa dels mateixos sectors anteriors aprofitant el pànic viscut aquests dies.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close