14.3 C
Amposta

Oriol Mitjà fa una crida a participar en un estudi del coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest matí l’inici de l’assaig clínic a Catalunya que vol combatre el coronavirus. L’objectiu principal és frenar la transmissió que serà complementari al confinament domiciliari i els resultats se sabran d’aquí a 21 dies. Actualment una persona que té aquesta malaltia pot infectar a altres persones durant 14 dies. L’investigador de Recerca Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, ha remarcat que “aquest virus és molt transmissible” i que cada malalt de coronavirus infecta, de mitjana, a tres persones.

El metge investigador de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, ha explicat que, als casos positius, se’ls donarà un medicament antiretroviral que s’utilitza per al VIH per reduir el nombre de dies en què una persona pot contagiar. Als seus contactes, se’ls administrarà un fàrmac profilàctic que es fa servir per al lupus o l’artritis per evitar que desenvolupin la malaltia. L’estudi es farà a gairebé 200 persones i l’impacte serà de 3.000 persones, ja que s’analitzaran 15 contactes de cada afectat.

L’assaig clínic començarà a la Conca d’Òdena, aïllada des de dijous al vespre pel brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada, i també a la zona nord de l’àrea metropolitana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat la màxima col·laboració a totes les persones que siguin requerides per participar-hi.

D’aquesta manera, i a falta de 2000 contactes, es demana que: si ets una persona a qui fa menys de tres dies que han fet el test PCR de COVID-19 i ha donat positiu; o si d’altra banda ets una persona que ha tingut contacte per primera vegada en els últims cinc dies amb alguna persona amb prova confirmada per COVID 19, i estàs interessat a participar, entris al web https://www.estudicovid19.org/per-que-col.laborar i t’inscriguis al formulari.

D’altra manera, si compleiexes els requisits, també pots trucar als següents telèfons en horari de 9 a 17 hores: 93 497 83 39; 609 250 337; 676 822 768.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -