El racó de l'economista

Objectiu, fer caure l’indicador Dow Jones

Després d’una primera setmana de gener fabulosa en l’àmbit borsari, tot indicava que aquest trimestre podria ser de rècord i molt més. Certament, la borsa espanyola és de les poques borses mundials que es troba a anys llum dels seus màxims històrics assolits ara fa més d’una dècada. Ganes n’hi ha i il·lusió encara més. Però de la gana i de la il·lusió, com aquell que diu, no va passar.

El cert de tota això, és que sembla que hi hagi unes ganes tremendes que els indicadors americans corregeixen aviat per continuar pujant després, sobretot, al segon semestre quan se celebrin les eleccions presidencials i poder donar un triomf aclaparador a Donald Trump.

Realment, sembla que amb el coronavirus han trobat un argument força convenciment perquè els mercats mundials corregeixin un grapat de punts. Per ara ho estan aconseguint de meravella. El més increïble de tota això, i com són de manipulables les decisions dels humans i a manera d’exemple: morts a Espanya per grip temporada 2018-2019, 6.300 persones. Morts actualment del coronavirus a la xina unes 300 i una a Filipines. Amb aquestes dades, algú es pot imaginar la profunditat de la crisi que pot provocar? A tota això, i davant el pànic generalitzat i infundat no estaria malament una farmacèutica a la nostra cartera.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close