14.3 C
Amposta

Obren la convocatòria d’un programa per fomentar la inserció laboral dels majors de 30 anys

El Departament d'Empresa i Treball obre la convocatòria del programa 30 Plus, dotat amb 23 MEUR

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Empresa i Treball ha obert aquest dimarts la convocatòria del programa 30 Plus, que pretén fomentar la inserció laboral de les persones majors de 30 anys en situació d’atur. El tràmit està obert fins al 30 de juny i està dotat amb 23 MEUR, repartits en dues convocatòries –una per la formació i l’acompanyament i una altra per subvencionar contractacions-. Entre les dues, es calcula que 2.400 persones es beneficiaran del programa, que s’ofereix a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). El Departament ha detallat que enguany es prioritzarà l’atenció dels aturats de llarga durada. Les entitats beneficiàries del programa podran executar-lo des de l’1 d’octubre del 2022 fins al 30 de setembre del 2023.

Fins al 30 de juny, ambdós inclosos,  ja es poden inscriure les entitats promotores d’actuacions de prospecció, formació i acompanyament dins del programa 30 Plus. S’hi poden presentar les entitats locals de les demarcacions de Barcelona amb més de 40.000 habitants; les de Tarragona amb més de 30.000 habitants; les de Girona amb més de 40.000 habitants; les de Terres de l’Ebre amb més de 20.000 i les de Lleida amb més de 12.000. Així mateix, també s’hi poden inscriure les entitats jurídiques de creació voluntària i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya.

Les entitats beneficiàries tindran 12 mesos per a l’execució del programa, iniciant-les des de l’1 d’octubre de 2022 i finalitzant-les el 30 de setembre de 2023. Les actuacions ocupacionals a realitzar en aquesta convocatòria són: la prospecció i assessorament d’empreses; l’acompanyament en el procés de contractació i formació; i la capacitació vinculada al contracte de treball i les necessitats de la persona participant.

En aquesta convocatòria, es prioritzarà l’atenció dels col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral com les persones aturades de llarga durada. Des de la seva implantació, aquest programa ha permès que prop de 10.000 persones s’hagin reincorporat al món del treball.

Properament, s’obrirà la convocatòria específica per subvencionar les contractacions, dotada amb gairebé 15 milions d’euros.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -