14.3 C
Amposta

Nou curs escolar: 100% presencial, mascareta i sense quarantena per als vacunats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els consellers d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i de Salut, Josep Maria Argimon i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, han fet una roda de premsa aquest dilluns anunciant les principals directrius que s’hauran de seguir en l’inici del curs escolar.

El curs 2021-2022 comença el 13 de setembre i serà 100% presencial. La principal novetat és que es flexibilitzen les quarantenes de l’alumnat d’ESO i batxillerat. Els alumnes vacunats amb la pauta completa o que ja hagin passat la Covid-19 no hauran de fer quarantena si hi ha un contagi al grup i podran continuar fent classe de forma presencial. Els no vacunats sí que s’hauran de confinar a casa com a contacte estret i continuaran tenint classe, però en línia.

De moment no està previst la vacunació dels adolescents d’ESO i batxillerat a escoles i instituts. Avui dia només un 13% dels adolescents entre 12 i 15 anys té la pauta completa. L’objectiu és arribar al 50% a l’inici de curs i que el 100% comencin, com a mínim, amb una dosi.

La mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l’alumnat a partir dels 6 anys, també per al de primària, malgrat que el govern s’havia plantejat relaxar aquesta mesura. Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però amb mascareta. Es podria replantejar els pròxims mesos en funció de la immunitat assolida amb la vacunació, el context epidemiològic i la normativa vigent.

Les entrades continuaran sent esglaonades, però les escoles es començaran a obrir a les famílies, a qui es permetrà entrar al pati, sempre que per fer-ho no hagin d’entrar a l’edifici.

Altres mesures:

  • Es manté la higiene de mans, però es relaxen els protocols de neteja, que es farà un cop al dia, i es permetrà compartir material.
  • No hi haurà distància entre les persones del mateix grup bombolla.
  • Distàncies d’almenys 1,5 metres a l’aula, tot i que es podrien reduir lleugerament si la situació ho permet.
  • Alumnes, docents i personal amb símptomes no podran entrar al centre.
  • Ventilació de les aules, amb ventilació natural com a opció preferent (obrint portes i finestres).
  • Places fixes als menjadors durant tot el curs.
  • Activitats extraescolars.
  • Tots els centres educatius hauran de tenir un responsable Covid.
  • Les reunions amb les famílies seran preferentment telemàtiques, però se’n podran fer en format híbrid, si no s’arriba a les 10 persones.
  • Les festes escolars hauran de ser, preferiblement, a l’aire lliure i mantenint les distàncies i la mascareta. Si son a l’interior, hauran de ser només amb grups de convivència estable.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -