14.3 C
Amposta

Ni test ni quarantena per a les persones vacunades, contactes d’un positiu i sense símptomes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut canvia el protocol i ara les persones vacunades amb pauta completa no se’ls farà PCR ni test d’antigen si son contactes d’un positiu i no tenen símptomes. En cas que sí que tinguin símptomes sí que se’ls farà una PCR. A més, les persones immunitzades no han de fer quarantena en cas de ser contactes estrets.

El canvi respecte a l’ús de les proves de la Covid-19 ajudarà a alleujar la situació dels centres d’atenció primària (CAP), que en alguns casos estan desbordats per l’increment de contagis. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat a Catalunya Ràdio que el protocol s’ha actualitzat per adaptar-lo a un nou escenari, amb més gent vacunada i en què, tot i que s’han disparat els casos, son més lleus. “Estem treballant per racionalitzar mesures que es fan des de l’atenció primària. A vegades estem preparats per a quan els casos eren pocs i molt greus, i ara ja no és així i podem adequar-ho”, ha afirmat.

Un altre canvi afecta el rastreig de casos i contactes. El protocol indica que es continuarà trucant a tots els casos positius, però fent servir una versió simplificada. Es reduirà a les trucades del primer dia de quarantena i, en canvi, es prescindirà de les de seguiment dels dies 7 i 10 als contactes estrets.

Un altre canvi afecta el personal sanitari i sociosanitari en cas de ser contacte estret i tenir la pauta completa de la vacuna. Salut estableix que podran continuar treballant, amb mesures de protecció adequades, si donen negatiu en una PCR el dia que se’l identifica com a contacte estret o bé si “tot i ser positiu es considera que no hi ha transmissibilitat o que es tracta d’una infecció passada”. Això serà si el servei pot quedar compromès, i sempre que la direcció i prevenció de riscos laborals ho autoritzin. El protocol preveu que, si es considera que hi ha transmissió activa, sí que hauran de fer aïllament i se’ls considerarà un cas nou.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -