14.3 C
Amposta

Uns nens troben un projectil de la guerra civil mentre jugaven en una finca de Tortosa

La Guàrdia Civil va retirar i destruir la granada de morter

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona el diumenge passat van retirar i destruir un projectil de morter de la guerra civil trobat en una finca privada dins del terme municipal de Tortosa, al Baix Ebre.

Una família s’havia desplaçat a la finca de la seua propietat per a passar el dia i sobre la una del migdia els pares van sortir a la recerca dels seus fills i els van trobar jugant amb un objecte metàl·lic oxidat. En un primer moment, aquest objecte no va ser reconegut ni assimilat a alguna cosa que coneguessin i tement que aquest fos algun artefacte explosiu, el van posar en coneixement de la Guàrdia Civil.

Un cop la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’aquest fet, l’Equip de Desactivació d’Explosius i NRBQ es va posar en contacte amb un dels membres de la família i es van traslladar fins al lloc de la troballa, comprovant que efectivament, en l’interior de la finca privada es trobava una granada de morter “breda” d’origen italià, en molt mal estat de conservació i que encara conservava les seues propietats explosives, per la qual cosa en un paratge proper a la troballa, després de prendre les mesures de seguretat necessàries, es va procedir a la seua destrucció.

Aquest tipus d’artefacte se solen activar per impacte i, segons diu la Guàrdia Civil, “va ser una sort que no fos activada pels petits quan jugaven amb ella”, i això, juntament amb la celeritat amb què van actuar els especialistes, va evitar l’explosió involuntària i incontrolada del projectil.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -