14.3 C
Amposta

Negra tradició

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Totes aquelles pautes de convivència que la comunitat considera dignes de tenir i que segueixen sent una part dels seus usos i costums i es mantenen perquè les noves generacions de ciutadans les coneguin i les aprenguin fent-ne un dels puntals de la cultura de La comunitat. Aquesta podria ser una de les descripcions de la Tradició.

En el parlament de Catalunya es va aprovar una resolució que insta al govern de la Generalitat a prohibir totes les festes taurines del territori així com la normativa de la protecció d’animals. Va ser aprovada per una gran majoria dels partits majoritaris de la càmera i podem dir que una part important de catalans els va sembla bé aquesta iniciativa. Sembla però que la hipocresia té les potes molt llargues, cosa que els polítics saben molt bé quan es tracta de fer-política en curt tots necessiten grans bolquers i es desdiuen del que els seus partits han votat afirmativament al parlament. Ho hem pogut veure en els plens en què han votat propostes favorablement, per la pressió de la gent que estan a favor dels correbous, propostes a favor d’aquesta tradició.

“En ple segle XXI hem de prendre com a model tradicions que no tinguin res a veure amb la violència, rectificar és de savis no fer-ho és està vivint a l’edat mitjana”

A veure com es justifica el maltractament dels animals perquè és una tradició, part de la nostra cultura o la nostra identitat diu molt poc o gairebé res de l’argumentari dels que estan a favor, indefensable i son arguments d’una minoria que vol donar una visibilitat a la societat d’una realitat que no és tal. Dret a manifestar-se en contra si, però diu molt poc de tots els que estan a favor siguin partits o gent individual, en ple segle XXI hem de prendre com a model tradicions que no tinguin res a veure amb la violència, rectificar és de savis no fer-ho és està vivint a l’edat mitjana amb uns valors que no tenen res a veure amb el que tenim avui.

Estic totalment d’acord amb la resolució del parlament, sé que la tramitació és llarga i que les pressions en contra aniran a més, només espero que les conviccions es mantinguin sobre la protecció d’animals i la prohibició dels correbous al nostre territori i que finalment es pugui aplicar, seria bo per les generacions futures que miren aquestes tradicions de mofa i befa cap als animals que ara veuen com una cosa normal, quan no ho és de cap manera i pot afectar el seu futur. Pensem-hi!

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -