14.3 C
Amposta

Movem Tortosa demana a l’ajuntament un pla de xoc per a reactivar el sector cultural

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem Tortosa reclama a l’Ajuntament la posada en marxa d’un pla de xoc amb diverses mesures que ajudin al sector cultural de la ciutat i de la resta de les Terres de l’Ebre a reactivar-se i contrarestar els costos econòmics provocats per la pandèmia de la COVID-19.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha apuntat que les propostes s’emmarquen en la necessitat de plantejar “un reforç per al sector cultural de la ciutat i el territori perquè és un dels que més està patint les conseqüències de la crisi del coronavirus”. A més, ha recordat que Tortosa serà l’any vinent la Capital de la Cultura Catalana, fet que obliga encara més l’Ajuntament a fer gestos en favor del món de la cultura.

Les cinc mesures per a aquest pla de xoc són:

  1. La cessió gratuïta d’espais públics tant interiors com exteriors a les associacions, grups i formacions que així ho demanen. Per tirar endavant aquesta iniciativa caldria fer modificacions en la normativa municipal que afecta l’ús del Teatre Auditori Felip Pedrell o de la via pública.
  2. Facilitar des de l’Ajuntament l’organització d’actuacions i activitats culturals amb la cessió de material com ara cadires, tanques o equips, així com contribuir a vetllar pel compliment de les normes de seguretat aportant el personal adequat. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament ajudaria els organitzadors dels actes municipals a complir amb les normes de seguretat que s’han establert per a evitar un rebrot de la pandèmia del coronavirus.
  3. Establir una programació cultural de caràcter extraordinari, amb un calendari obert perquè les diferents formacions culturals i entitats s’hi puguin anar afegint. Aquesta mesura hauria d’anar acompanyada d’una campanya de difusió d’aquestes activitats a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.
  4. Realització en els pròxims mesos d’un cicle cultural propi d’actuacions a l’aire lliure de teatre, dansa, música, teatre i altres per tots els barris i pobles de la ciutat. D’aquesta manera s’afavoririen les actuacions i activitats culturals de petit format i es milloraria la inversió municipal en cultura.
  5. Compra de material tècnic necessari per a la retransmissió d’actuacions i altres activitats culturals en streaming. Amb l’oferiment d’activitats en streaming s’amplia el públic potencial, que ara es veurà limitat per la necessitat de reduir l’aforament dels espais tancats. En aquesta línia, el portaveu de Movem Tortosa també ha fet notar que això permetria avançar en altres aspectes secundaris. “Tortosa podria fer un salt tecnològic amb la planificació d’actes culturals via streaming o, amb una programació cultural extraordinària no només donaríem una oportunitat al sector, sinó que també ajudaríem a facilitar l’accés a la cultura a tota la ciutadania”, ha conclòs.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -