14.3 C
Amposta

Movem Tortosa presenta a l’ajuntament propostes concretes per ajudar el sector de la restauració i el comerç

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat que s’han volgut presentar aquestes propostes per ajudar l’empresariat perquè “suposen una part important del PIB local que, a sobre, van ser uns dels primers que van haver de tancar portes en declarar-se l’estat d’alarma pel COVID-19”. I a més, és probable que “un cop es pugui reprendre l’activitat, en el cas de la restauració s’haurà de treballar amb restriccions i en una ciutat comercial com la nostra han de rebre el màxim suport per part de l’Ajuntament”.

En primer lloc, s’han proposat les següents mesures de caràcter econòmic:

  • Estudiar la condonació o rebaixa de la part proporcional d’impostos o taxes com de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i les taxes d’escombraries, guals, terrasses i del mercat municipal que correspongui als dies durant els quals no s’ha pogut exercir l’activitat.
  • Estudiar la condonació o rebaixa del rebut de l’aigua dels dies de tancament de l’activitat.
  • Flexibilització de la normativa de terrasses per poder disposar de més lloc a l’exterior i compensar, així, les probables restriccions que s’imposaran a l’interior dels locals un cop aixecat el confinament.

I, en segon lloc, s’han fet propostes encarades a incentivar el consum local i a dinamitzar la presència de la ciutadania al carrer per quan es comenci amb el procés de desconfinament gradual i es torni a la normalitat. Les mesures d’aquest apartat són les següents:

  • Mantenir la gratuïtat de la zona blava els dissabtes i divendres tarda durant la resta de l’any 2020 per a totes aquelles persones que acreditin que han fet el desplaçament per consumir en comerços, bars i restaurants de la ciutat.
  • Signar un conveni amb els adjudicataris de l’explotació dels aparcaments públics de la ciutat perquè s’estableixin preus més econòmics i bonificacions durant els dissabtes a la tarda al llarg d’enguany per als clients dels comerços, bars i restaurants de la ciutat.
  • Buscar noves dates i mantenir la celebració dels esdeveniments que s’hagin d’ajornar per l’actual situació si les autoritats sanitàries ho permeten. Per tant, si esdeveniments com la Festa del Renaixement i la Mostra de Jazz, entre d’altres, no es poden celebrar a les dates previstes, celebrar-les de manera extraordinària en altres dates durant aquest any si sanitàriament és possible, ja que són actes que generen activitat econòmica en benefici de la restauració i el comerç de la ciutat.
  • En cas que no sigui possible establir unes noves dates de celebració d’algun dels esdeveniments ajornats, destinar els recursos econòmics que hi estaven assignats a crear una línia d’ajudes directes als autònoms i les petites i mitjanes empreses de la ciutat.

Font: Ebredigital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -