14.3 C
Amposta

Móra d’Ebre sancionarà als ciutadans de poblacions veïnes que hi vagin a llançar la brossa

L’Ajuntament calcula en 48.000 € anuals el sobrecost que ha de pagar per gestionar la brossa dels pobles veïns

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja fa temps que des de l’Ajuntament de Móra d’Ebre saben que veïns d’altres municipis llencen les brosses als contenidors del poble aprofitant les visites que fan a Móra d’Ebre sigui per motius laborals, d’esbarjo o per comprar.

Des de la implantació del sistema de recollida porta a porta als pobles veïns a Móra d’Ebre aquests casos puntuals s’han generalitzat i “és bastant fàcil veure i identificar veïns d’altres municipis que diàriament venen a tirar la brossa a alguns contenidors concrets: bàsicament els que estan al costat del Mercadona, els de l’Hospital i els de les urbanitzacions. Estem vivint el naixement del “turisme de residus””, diu Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre.

De fet, des de la implantació del porta a porta a Móra la Nova, “l’Ajuntament de Móra d’Ebre calcula en 48.000 € anuals l’increment del cost de gestió dels residus per l’increment en la recollida. A més, es dona la paradoxa que qui no vol seleccionar la brossa en origen, com demana el porta a porta, du al nostre poble les escombraries i ens ho llença a la fracció resta, que és la més cara de tractar”, declara Joan Piñol.

Per tal de lluitar contra aquesta situació i minvar l’afectació a l’Ajuntament, el plenari municipal del mes de febrer ha aprovat una modificació de l’ordenança de recollida de la brossa per sancionar els que llencen residus i no són veïns del poble i hem donat instruccions expresses als Guàrdies Municipals que siguin implacables amb aquesta tema”, ha conclós Piñol.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -