14.3 C
Amposta

Móra d’Ebre inaugura el mausoleu on reposa l’escultor Julio Antonio

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Móra d’Ebre ha celebrat els actes commemoratius del centenari de la mort de l’insigne escultor Julio Antonio (Móra d’Ebre, 1889 – Madrid, 1919), coincidint amb el dia que va traspassar l’artista. L’acte central ha tingut lloc al cementeri municipal, on s’ha inaugurat el mausoleu on des d’avui reposen les despulles de l’escultor i de la seua mare, la també morenca Lucía Hernández Costa, recentment arribades des del cementiri de La Almudena de Madrid.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Joan Piñol; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; de la regidora de Cultura de Tarragona, Begonya Floria, acompanyats d’altres autoritats i de Víctor Viladrich, familiar de Julio Antonio. Piñol i Poblet han descobert plegats una placa commemorativa que s’ha instal·lat als peus del Mausoleu Julio Antonio i, tot seguit, Mossèn Anastasio Soriano ha fet un breu respons en memòria dels dos morencs il·lustres avui inhumats a Móra d’Ebre, abans que Víctor Viladrich, primer, i les autoritats, després, adrecessin unes paraules al centenar de veïns que s’han congregat al fossar de Móra d’Ebre.

Víctor Viladrich, familiar de l’escultor, s’ha referit als anys d’infantesa de Julio Antonio a Móra d’Ebre, de quan va anar a l’escola amb el mestre Lluís Viñas o de quan feia les seues primeres figuretes amb fang a la vora del riu (granotes, sargantanes…) i ha assegurat que avui se sentia “molt orgullós” que Julio Antonio estigui de nou a Móra d’Ebre.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -