14.3 C
Amposta

Montsònica, un festival per trencar tòpics sobre la ruralitat ebrenca

La programació de Montsònica inclou 10 actuacions, de les quals 7 són de música, 1 de dansa i 2 accions a l’espai natural. En totes elles es busca revisitar i reinterpretar les tradicions i costums locals des d’una perspectiva contemporània

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Eufònic organitza la primera edició de Montsònica – Músiques i reexperiències contemporànies, una iniciativa que se celebrarà del dijous 8 de juny al diumenge 11 de juny en cinc pobles de l’interior de la comarca del Montsià: Ulldecona, Freginals, la Galera, la Sénia i la pedania de la Miliana. A través d’aquesta proposta, Eufònic busca mostrar una altra concepció del món rural ebrenc més enllà dels tòpics habituals que se’n tenen a la ciutat. Segons ha explicat Vicent Fibla, representant d’Eufònic, “el món rural té un gran component de tradició, però també diversitat, complexitat i contemporaneïtat. Per això Montsònica pretén establir un diàleg entre música i patrimoni, inserit en paisatges molt particulars, per parlar d’allò nostre des de nous punts de vista”.

Els pobles que en formen part són els més menuts de la comarca i els que compten amb menys població en comparació amb els de la costa. A través d’aquesta iniciativa, es volen escollir espais singulars com la Barraca de Quicolis (Freginals), la Bassa del Montsià (Ulldecona), el Safareig de la Plaça (la Sénia), la Torre de la Galera, la placeta de la Miliana o la plaça de l’Església (Ulldecona i La Sénia), entre altres. Segons Fibla, “igual que passa amb l’Eufònic, els espais, el context i el paisatge són molt importants, inseparables de les propostes que presentem a Montsònica, així com les comunitats que hi viuen”.

© Imagina Ràdio

La directora dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, ha destacat que aquesta activitat s’emmarca “en la voluntat de treballar per la democratització de la cultura, per a fer-la accessible a tothom. I en aquest sentit el món rural té molt a dir”. Almuni ha subratllat que en el món rural també hi ha creadors, activitats del dia a dia i una base de creació que ha de servir per a fer el territori més interessant, per a atraure gent a veure-les i que es queden al territori.

Montsònica – Músiques i reexperiències contemporànies és una proposta que vol apropar la cultura a les zones rurals i, alhora, posar en valor el patrimoni i la riquesa cultural que hi ha en aquestes zones. A través de la música i del diàleg amb el patrimoni i el paisatge, es busca establir una connexió entre la gent i el territori, i fer del Montsià un lloc més interessant i vibrant per a viure i visitar.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -