14.3 C
Amposta

Mònica Sales: “ L’INCAOLI és un projecte de país que aquest govern sempre ha defugit”

La proposta de resolució insta el Govern a incloure el sector de l'olivera dins els sectors amb ajuts per dany per sequera del 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el marc del Debat de Política General celebrat al Parlament la setmana passada, Junts per Catalunya va aprovar una proposta de resolució on s’insta el Govern de la Generalitat a elaborar i publicar, en un termini màxim de sis mesos, un estudi de potencialitats de la creació de l’institut Català de l’Oli (INCAOLI), coordinadament i amb la participació del sector. 

Per la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, aquesta mesura és una reivindicació feta per part de Junts per Catalunya i que sempre ha estat rebutjada per part del Govern de la Generalitat. “L’INCAOLI és un projecte de país que aquest govern sempre ha defugit. Vam portar la mesura als pressupostos i va ser rebutjada,” ha dit Sales. Ara, davant la negativa del Govern, Junts per Catalunya ha aconseguit que el Parlament insti el Govern a fer un estudi de potencialitats de l’INCAOLI. 

Sales ha manifestat que “cal concretar en el termini màxim de tres mesos, els mecanismes de control i sanció que s’aplicaran per tal d’impedir que l’oli pugui ser tractat com a producte reclam en la distribució o com a producte especulatiu, assegurant  sempre que el pagès i el productor percebin un preu just”.

Finalment, la proposta de resolució insta el Govern a incloure el sector de l’olivera dins els sectors amb ajuts per dany per sequera del 2023, establint també una línia d’ajut i finançament immediat per als productors d’oli.

Aquest Debat de PolíticaGeneral va servir també per constatar la debilitat i la solitud del Govern de la Generalitat. Es van aprovar  3 propostes de resolució en aquest sentit i el Govern ha perdut un 64% de les seves votacions. Dels 57 punts de les propostes de resolució de Junts per Catalunya, el Parlament en va aprovar 54 (95%).Per aquest motiu, des de Junts per Catalunya es demostra que la formació té un projecte solvent i amb visió de país. 

Finalment, des de Junts per Catalunya es va liderar un acord de mínims del 52% independentista per posicionar el Parlament a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -