14.3 C
Amposta

Missatge viral d’un afectat ebrenc pel coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el dia d’ahir es van confirmar els primers casos de coronavirus a la demarcació de l’Ebre. Les pors al territori van en augment i les preocupacions pels familiars han estat una constant.

Un dels primers afectats, un home de 47 anys, ha volgut compartir la seva experiència a través de l’App de missatgeria Whatsap, en què remarca l’acció dels sanitaris, entre d’altres:

“Bona nit companys, primer q res perdoneu les hores intempestives a les q vos envio este whats, q ja vos dic q curt, lo q se diu curt… no serà.
Efectivament i per anar directes al grà; ja después lo resto d whats qui lo vulgue llegir q lo llitgue i qui no, pos q vaigue a la nevera, agafe una cervesa i se la begue tranquilament a la salut d tots natros; pos dir-vos q aquesta mateixa tarde m’han confirmat q tinc el dubtós honor d ser lo primer rapitenc infectat del COVID19 (Corona Virus).
Ara si em permeteu, us faré cinc cèntims per explicar-vos una mica com ha anat la cosa, per veure si podem evitar q cometeu els mateixos errors q jo i podem donar-li “esquinazo” com més millor.
Este es lo moment anunciat en lo qual aquells q vulgueu ja podeu anar a per la cervesa d la nevera… pa qui seguixque llegint… vamos allà:
Com alguns d vatros sabeu, lo meu xiquet gran, viu a Madrid i cap d setmana si, cap d setmana no, vaig a passar lo cap de setmana en ell a la capital del “Reino” veí…, pos este finde passat tocava i vaig anar… fins aquí tot correcte, prenent moltes precaucions d netejar-mos les mans cada 3 per 4, intentant no tocar-mos la cara, ni menjar res si no les teníem ben netes… però vam estar tant dissabte com domenge a centres comercials, suposo q aquí està la cagada 💩💩💩.

Dillums a treballar, fent vida normal sense notar-me res… dimarts al matí vaig tenir una lleu tos seca; res… algo d’uns 4-5 segons; a la q no vaig donar importància fins q a la tarde, tornant cap a casa, vaig notar q tenia un cop d’aire, pel q per si d cas, em vaig quedar a casa a “covar-la”. La qüestió q sense haver notat tampoc res d’especial, però per si d cas i per estar tranquil sobre tot en respecte d tots los q m’envolten; los xiquets, la familia, los companys d treball, los clients del bar…; vaig trucar al 061, on no em van contestar en tota la tarde… per lo q vaig trucar al CAP, on em van dir q si volia anar per estar més tranquil, q anés… al matí següent com q em vaig notar q estava en ple procés gripal, vaig avisar al banc per dir-los q no aniria a treballar i a mig matí vaig anar al CAP. Buenoooooo… la q se va armar, a recepció, com q havia trucat i me coneix, en verem va fotre un vot cap atràs com si hagués vist al dimoni 👹👹👹, me va preguntar si tenia febra i en dir-li q una miqueta, me va donar una mascareta i em va fer entrar a la sala d’aïllament, a on no se va atrevir ni a entrar la doctora 😂😂😂😂 va ser molt surrealista… sonava lo telefono i jo no l’agafava, pq no sabia q fora per a mi… i me la veig q copejava a la finestra per la part d fora del centre medic, desdel jardí…, pero li reflexava lo vidre i no me veia 👀👀, al final tira peca dins atra vegada i obri la porta una mica i me diu “aléjate, hasta la ventana…” i me va dir q agafés lo telefono quan me piqués i me va dir “ponte el termómetro…” y como t encuentras? Y t duele esto? Y aquello…? i me va dir “llamo a epidemiología y q nos digan algo, q yo no t veo los síntomas para q lo tengas, pero como tienes un poco d fiebre no lo veo claro… q nos saquen ellos d dudas…” i a migdia com q no picava ningú, me va dir “vete a casa y mantente aislado, hasta q t llamen” i men vaig vindre cap a casa sense fer-me cap tipo d’exploració ni res… (estaven tots cagats per si era el Corona 🦠, com pa atrevir-se a atansar-se’m 😂😂😂😂). A la tarde em van trucar d’epidemiologia i sense fem cap pregunta ni res, em van dir q no tenia res i q no em vindrien a fer les proves , q jo lo q estava era incuvant la grip i q el fet d’haver estat a Madrid no era motiu suficient ja q no es considerva factor d risc…Osigue q estic be i puc anar pel carrer tranquilament… no? Li vaig preguntar… al q la resposta era q si. Pos vale… pero NO!!! pq com q sóc més tossut q una mula i aquell paio ni tan sols me va preguntar q me passava, li vaig dir “pos tio, no t penso fer cas, ara me n’aniré per urgències a l’Hospital d Tortosa i me fotré a tossir allí al mig i verem si me fan les proves o no…”, la seua resposta “no, home, no… si no et trobes be, vas al CAP, no cal q vaigues a l’hospital” i li vaig dir clar “ja t’hai dit lo q faré, pq jo no crec q haigues dedicat ni un segon a saber q em passa…” i lo dicho, me vaig fotre una ducheta, agafo lo cotxe i me planto a l’hospital d Tortosa i els vaig dir “q em fessin les proves si o si, q jo interactuo amb molta gent al llarg del dia i q voleu, q per una d’aquelles estigue infectat i vaigue escampant-ho a tothom?” i m’espero allí a l’entrada d cara a la pared, per no estar a prop d ningú i provocant-me d tant en tant una miqueta d tos (d veritat vos dic, q provocada…) i sento q los d recepció parlaven d mi en algun metge “si, este xic porta la mascareta q li han donat al CAP, està d cara a la pared i va tossint…”, al cap d no res me fan entrar i sense q m’aproximés a ells, cosa q me van dixar clara desde detràs del vidre, me fiquen a un box i al cap d’un bon rato entra una doctora joveneta q era la primera inspecció d’este tipo q fea… va entrar molt protegida, pero jo trobo q no lo suficient, pobreta pa la faena que li tocava fer… i me diu “venga va, q vamos a aprender los 2…” 😂😂😂 i me va fer exploració, ara si auscultant-me, enxufant-me a un aparato… i em va dir q estava be d tot, q no tinc insuficiència respiratòria, q no tinc carència alguna d’oxigen, me va pendre les mostres; q li van dir davant meu com havia d pendre-les… 😂😂😂😂 i em va dir q per lo meu estat, cas d ser positiu, me farien atenció des de domicili… i en estes hem estat esperant els resultats, q ja me van dir se sabrien entre dijous tarde i divendres i q finalment m’han comunicat esta tarde des del CAP. Resultats q d tot cor us dic, q pensava q serien negatius, però q més valia; com us he dit, no per mi, q pensava q estava be, però si per la gent q m’envolten; quedar-mos tranquils…

En este moment em trobo perfectament, sense febra; q ben just vaig tenir… el normal quan agafes la grip; sense tos, q tinc una mica quan parlo més q menos… ni cap altre simptoma d refredat… l’unic q em fa mal és a la renyonada, d tantes hores tirat al llit q m’alço i pego una volta per casa i sem passa 😂😂😂😂 pero bueno.
Només us puc dir q al CAP, chapeau… tot i la falta d mitjos per poder fer un primer disgnòstic més acurat, però la doctora va ser precabuda i va demanar una segona opinió; a epidemiologia; a l’Hospital d Tortosa, tb correctíssim… però si no arriba a ser pq sóc molt cap quadrat; ho reconec; jo avui estaria a casa dormint al costat d la meua dona i mon fill i anar infectant gent per la Ràpita i Alcanar… el cas és q si arribo a fer lo q me van dir d’epidemiologia, no sé com hagués acabat la cosa, però pa una reflexió si q queda… “i si altra gent a la q els han dit q no passa res, estan infectats, q passarà? Pos només vos puc dir una cosa “eics, cuide-mos natros, q és responsabilitat nostra i pel nostre be i d les persones q mos envolten… intentem aillar-mos lo q puguem i no exposar-mos estúpidament, q la vida val molt més q haver d fer en este moment algo moltes vegades vanal, q podem fer sempre… pq jo, en principi, estant com estic i no tenint en este moment cap símptoma, si no sem complica en los primers 7/8 dies (dels quals, sense saber-ho ja n’he passat 3…), segons m’ha dit lo doctor  (chapeau, tb per ell), m’hauria d marxar lo virus i superat… i espero q sigue així, però no se sap mai, pel q més val previndre… tots!!!
Bueno m’hagués agradat fer este whats, explicat-vos l’experiència viscuda i q lo resultat havia sigut negatiu, però com cantava Sandro Giacobbe al Jardín prohibido… “la vida es así… no la he inventado yo…”.”

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -