14.3 C
Amposta

Més de 4.000 persones es beneficien del Pla de Joventut d’Amposta

El Fòrum Jove, amb més de 2.000 assistents el 2023, i l'atractiu programa d'activitats infantils i juvenils estivals, organitzat per entitats i empreses d'Amposta, figuren entre les accions més destacables

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Pla Local de Joventut d’Amposta 2021-2024 és l’instrument fonamental de l’Ajuntament per promoure polítiques inclusives, participatives i integrals de joventut, orientades a facilitar el procés d’emancipació dels joves per permetre’ls desenvolupar-se plenament en tots els àmbits de la seva vida.

Durant el 2023, s’han dut a terme 94 actuacions, s’han atès 2.316 persones a l’Oficina Jove i més de 4.000 persones s’han beneficiat del pla. Destaquen diverses polítiques, com els ajuts als estudis superiors, amb una dotació de 50.000 euros des del 2016, els quatre habitatges per a emancipació juvenil al nucli antic, on ja s’han aprovat les bases, la formació reglada i no reglada i la tutorització de treballs de recerca des del FabLab, així com l’orientació en l’ocupació i l’emprenedoria des de Lo Sindicat, on s’ha incorporat un tècnic en ocupació juvenil. També s’ofereixen descomptes en el teatre per facilitar l’accés a la cultura.

Aquest any, com a novetat, s’ha traslladat l’Oficina Jove a peu de carrer, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de facilitar l’accés dels joves a tots els serveis i assessorament disponibles. Durant el 2023, aquesta han atès 2.316 persones en diversos àmbits. Es tracta del principal punt de referència per a l’atenció del jovent a Amposta, i la podreu trobar a la carretera Simpàtica número 6.

L’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs ha destacat que aquest pla: “fixa les línies estratègiques per millorar la vida de les persones joves a la nostra ciutat” i, per això, tot i que és un pla impulsat des de la regidoria de Joventut, és un pla transversal que inclou actuacions de totes les regidories. Ha posat èmfasi que “La regidoria de Joventut és la que vetlla perquè totes les polítiques de l’Ajuntament incloguen la perspectiva i mirada jove”.

Per la seua banda, la regidora de Joventut, Iris Castell, ha destacat totes aquelles accions que es van impulsar des de la mateixa regidoria. Una de les més destacades és el Fòrum Jove, que el 2023 va atraure més de 2.000 persones a les 35 activitats programades i per conèixer l’oferta formativa i educativa dels 27 estands participants. Castell també destaca tota l’oferta de lleure infantil i juvenil de l’estiu a través de les entitats i empreses d’Amposta. “Va ser un model de lleure impulsat per aquest govern, que aposta per la col·laboració publicoprivada, i en el que l’Ajuntament atorga ajudes per poder ofertar prop d’un miler de places de lleure infantil i juvenil a l’estiu. L’any passat, se’n van beneficiar 963 infants, 154 dels quals venien derivats per Serveis Socials i 29 estaven becats pel Pla Educatiu d’Entorn”.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -