14.3 C
Amposta

Més de 150 persones voluntàries netegen les platges de Buda i Migjorn

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dissabte 8 de febrer, tal com estava programat, va tenir lloc a Sant Jaume d’Enveja la neteja de les platges de Buda i Migjorn. Més de 150 voluntaris i voluntàries, gent molt jove i no tant jove, menors estrangers dels centres del municipi, representants d’entitats de Sant Jaume d’Enveja i d’altres pobles del Delta i regidores i regidors de tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament. La Càmara Arrossera del Montsià estava present i obsequiava al voluntariat amb un paquet d’arròs.

Després de que Joan Castor Gonell, alcalde del municipi donés la benvinguda, començava la jornada amb una breu conferència sobre la conservació d’espècies amenaçades al litoral del Delta de l’Ebre, especialment de flora i concretament, sobre el Limònium. A càrrec de Rafel Sánchez Navarro, doctor en Ecologia i Conservació d’Ecosistemes Aquàtics, i Coordinador de España del Grupo de Examen CientíficoTécnico del Convenio Ramsar.

Sánchez ha remarcat la necessitat de protegir la morfologia actual del litoral deltaic si es vol donar compliment a les directives europees de conservació d’hàbitats naturals i de fauna i flora silvestres.

Després de la interessant explicació, el regidor de sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Jaume de Sant Jaume d’Enveja, Xavier Llorach, ha agraït l’assistència de tothom i ha explicat com es desenvoluparien les tasques de recollida de brossa a les platges de Migjorn i Buda.

Al mateix temps que els grans es dedicaven a recollir les 8 tones de brossa que aproximadament s’han recollit, els més petits dibuixaven, a la sorra de la platja de Buda, la silueta del Delta de l’Ebre i van escriure el missatge extret d’una conferència Rafel Sánchez Navarro: “SOS EUROPA”.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja agraeixen la participació i el treball de tots/es els voluntaris i voluntàries en la neteja de les platges del Delta després dels efectes del temporal Gloria.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -