EbreNotícies

Més de 100 pel·lícules de 24 països en la secció oficial del Terres Travel Festival 2019 de Tortosa

La Cambra de Comerç, el Museu, Lo Forn de la Canonja i la Cripta de la Reparació acolliran les projeccions de cinema turístic

D.T.- Cent vuit produccions de vint-i-quatre països participaran en la competició oficial de la tercera edició del Terres Travel Festival – Films & Creativity, que se celebrarà del 26 d’abril al 5 de maig a Tortosa. El festival, que està especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges ha rebut prop de 270 inscripcions d’arreu de l’estat espanyol i del continent europeu, però també de països com Sud-àfrica, Mèxic, Xile, Taiwan o Iran.
L’organització del festival està satisfeta amb el nombre i la qualitat dels treballs que s’hi han presentat, ja que s’han superat les xifres de la convocatòria dels anys precedents.

Per primera vegada en la història del festival, les projeccions de les pel·lícules seleccionades a la competició oficial s’han programat entre el 26 d’abril i el 2 de maig en espais de la ciutat com la Cambra de Comerç de Tortosa (sala Valentí Faura), el Museu de Tortosa (sala multiusos), Lo Forn de la Canonja o la Cripta de la Reparació. La voluntat de l’organització del certamen és acostar les projeccions a la ciutadania.
La cerimònia de lliurament de guardons tindrà lloc el divendres 3 de maig al vespre al Teatre-Auditori Felip Pedrell. Els 14 membres del jurat internacional que ha de valorar les pel·lícules a competició pertanyen als àmbits de la comunicació i el turisme. Provenen de països com el Japó, Sud-àfrica, Portugal o Índia. El professor holandès de turisme sostenible Swen Waterreuspresidirà, per tercer any, el jurat del festival.

El Terres Travel Festival – Films & Creativity és l’únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat i des de 2019 és membre del circuit CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic que aplega 18 festivals d’arreu de món i constitueix una competició única al món, destinada a premiar les millors pel·lícules de turisme del món. Com ja és habitual, paral·lelament al festival, també se celebrarà el Terres LAB, un simposi internacional de destinació turística i audiovisual orientat al públic professional i que enguany se concentrarà en una sola jornada el dijous 2 de maig.

Dues exposicions per escalfar motors
Com a avantsala del festival, els pròxims dies s’inauguraran dues mostres vinculades a l’audiovisual i el turisme. L’exposició Scouting in Catalonia, cedida per la Catalunya Film Commission, s’inaugurarà el dijous 11 d’abril al Museu de Tortosa i permet descobrir llocs desconeguts o poc visitats de Catalunya a partir d’haver-se convertit en escenari de produccions audiovisuals. Scouting in Catalonia reivindica espais quotidians com a escenaris possibles; descobreix el potencial de ciutats, pobles i paisatges per a representar diferents realitats més enllà de la pròpia, i ens permet conèixer de prop el treball dels localitzadors, uns professionals clau en el món audiovisual.

L’exposició Good morning, Antarcticans ha estat cedida per cedida por B the Travel Brand i porta el nom de la frase amb la qual, el cap d’expedició del vaixell Ushuaia, on viatjava el fotògraf i videògraf Rubén Sánchez, despertava cada matí a la tripulació a través de la megafonia. En aquest viatge al continent més aïllat del planeta, Rubén Sánchez va retratar no només els paisatges, sinó el que suposa l’experiència de viatjar com a turista al territori antàrtic. “Despertar a l’Antàrtida és una experiència única”, ens diu. “Mirar a través de l’ull de bou de la cabina i contemplar el gel flotant en el mar, i les muntanyes de gel i roca de la península Antàrtica. La sensació ha de ser semblant a la d’aterrar en un altre planeta”. S’inaugura el 16 d’abril a les 19h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

TERRES TRAVEL FESTIVAL FILMS & CREATIVITY, del 26 d’abril al 5 de maig de 2019 a Tortosa.

Terres LAB, simposi internacional de destinació turística i audiovisual.
Dijous 2 de maig a l’edifici dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre (Plaça Gerard Vergés, 1. Tortosa).

EXPOSICIÓ “SCOUTING IN CATALONIA”
Inauguració: 11 d’abril les 19h. Museu de Tortosa (Rambla Felip Pedrell, 3. Tortosa). Es podrà visitar fins al 12 de maig.

EXPOSICIÓ “GOOD MORNING ANTARCTICANS”, amb fotografies de R. Sánchez
Inauguració: 16 d’abril a les 19h. Biblioteca Marcel·lí Domingo (Carrer de la Mercè, 6.Tortosa). Es podrà visitar fins al 25 de maig.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close