Opinió

Malament(eh!)

Un dels autors, que molts lectors apassionats per la lectura, em recomanen llegir és l’escriptor japonès, Haruki Murakami. Segurament, era una de les assignatures pendents que em feia falta complir. És a dir, llegir aquest escriptori oriental, etern aspirant al premi Nobel de Literatura, proscrit i criticat en el seu país d’origen i a la vegada adorat a Occident. Certament, les seves novel·les són best-seller abans de ser publicades. Un públic fidel a la seva lectura, els quals, devoren les seves obres amb passió i certa intimitat.

El fet, és que aquests dies, arreglant i netejant l’escriptori, movent llibres per aquí i per allà, per art de màgia, em trobo que tenia un llibre d’aquest autor. Com va arribar allí no tinc ni idea. De fet no sé si meu van regalar o el vaig comprar. Us asseguro que no recordo res de res. Però el que tenia clar que aquesta assignatura pendent de haver de llegir a aquest autor per fi ha estat aprovava. Si em pregunteu si val la pena llegir-lo? Doncs al gust del consumidor. Reconec que no està mal i té algo que enganxa.

Curiositats a banda i salvant les distàncies, una altra que no és profeta a la seva terra ni a la de més enllà. Criticada per tots i per totes, maleïda per tots i per totes, repudiada per tots i per totes. Però que ha vingut per a triomfar i quedar-se és la cantant catalana, Rosalía, amb el seu vers trencador i innovador s’ha alçat contra tota la oligarquia de la música i del flamenc com un estrella que brilla per si sola en l’univers musical. Ella amb el seu “malamente” tal com Haruki han trencat estereotips i navegant contra corrent han triomfat en les seves facetes artístiques. I és que al final de tot, t’adones que l’èxit sempre t’espera al final de cada cantó.

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close