14.3 C
Amposta

L’ús esportiu dels Josepets serà el primer nou gran projecte del govern de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Posat a caminar el nou mandat municipal, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha avançat en declaracions al Setmanari L’EBRE que el primer nou gran projecte del mandat que té intenció d’escometre el seu equip de govern és la construcció d’un pavelló esportiu, d’ús social i competitiu, a la part més degradada (a la imatge) del complex de l’antic Col·legi Sant Josep, sobre el qual l’Ajuntament va esgarrapar un acord de cessió, per a concretar notarialment però que podria ser per a 50 anys, de la Germandat dels Sacerdots Operaris Diocesans, propietària del complex ara en desús.

La pauta del govern municipal passaria per encetar el meló dels Josepets, després acabar les obres de la plaça de la catedral sobre les excavacions arqueològiques -una actuació que no té data concreta de finalització per les circumstàncies excepcionals tant de l’obra com sobretot de les restes a protegir- i culminar els treballs de millora -també en marxa- del barri Castell i del balneari del Porcar, així com l’ampliació imminent de l’Auditori Felip Pedrell i del Museu. Tots estos projectes s’arrosseguen des de l’anterior mandat, i el del Sant Josep seria el primer i prioritari de l’actual legislatura, per davant de la reforma de la plaça de l’Ajuntament o de la plaça de la Immaculada, que serien les altres dos actuacions que prioritzaria el pla d’acció de l’equip de govern.

Segons fonts municipals, Sant Josep és un projecte “molt gran” que implicarà un procés de concurs en dos fases. La Llei d’arquitectura permet fer un primer filtre en què es prioritza l’experiència dels concursants en el tipus d’obra que es treu a licitació i escollir-ne tres. En una segona fase, un jurat exclusivament tècnic en selecciona un, que és qui assumix el projecte executiu. És el mecanisme que s’ha fet servir amb la plaça de la Catedral, en què l’empresa adjudicatària té experiència en obres en centres històrics a Girona, o amb l’ampliació de l’auditori.

Este mecanisme, però, té la particularitat que dilata el temps de tramitació, però evita que la part objectiva de les variables del concurs, és a dir, el pressupost i els terminis d’obra, siguen els aspectes que acaben determinant de forma gairebé exclusiva l’adjudicació.

En relació amb el Sant Josep, durant este estiu els serveis municipals han completat l’agrupació de finques prèvia a qualsevol actuació, ja que algunes no estaven escripturades o no figuraven al cadastre. “Al pavelló la idea és que hi haja activitat entre setmana i el cap de setmana”, afirma Roigé. Quant al vessant social, s’hi mantindrà si més no el menjador social de Càritas, i en relació amb la part cultural, la batllessa preveu que “tota la part més nova i dels jardins ha de donar peu a que s’hi puga fer activitat cultural, bé siga externa o interna”. Fonts coneixedores de les intencions de l’equip de govern transmeten la idea d’habilitar un espai públic amb escales com a graderies a l’antiga pista exterior de futbol sala i handbol.

Font: Setmanari L’EBRE

Redacció – Ò.M.J.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -