14.3 C
Amposta

Los Sirgadors tornen amb “Amor en pandèmia”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest mes de juny apareixerà el nou single de Los Sirgadors “Amor en  pandèmia”, que s’afegirà als ja apareguts anteriorment “Mare nostrum”, “Estel  cremant” i “Entre mosquits i tabancs”. Tots ells formaran part del nou Disc que  s’està produint, juntament amb d’altres temes nous en procés de gravació i  masterissatge.  

És sabut que generalment la temàtica de les cançons de Los Sirgadors giren al  voltant del territori de l’Ebre, els costums, el seu passat, la memòria històrica i  les lluites socials i ambientals presents. En el cas d’ ”Amor en pandèmia” és la  pròpia parla ebrenca d’en Mario Pons que en cantar tenyeix de territori,  d’emocions i de textures. 

En “Amor en pandèmia” hi trobem també un trencament amb els estils de  música que són habituals a Los Sirgadors, com la barreja de la música més  tradicional, la jota, amb d’altres estils com el blues o el country. Però sempre  des de l’experimentació, no pas com a canvi. Es vol evolucionar dins els estils  propis alhora que experimentar altres maneres de fer música: en aquest cas el  so del rock grunge de caràcter intimista. Amb aquest nou tema la banda vol  tornar a escena amb força guitarrera i poesia vital, amb veu potent de ploma  fina i amb baixos i ritmes rockers del Seattle dels 90, transformats en el so cru  del Delta del 2021. 

L’autor del text poético-narratiu s’exilia en la seva fugida creativa interior per  denunciar la passivitat individualista d’un far que s’apaga, Europa; i per  mantenir la flama de la pau encesa en el seu pit. Partint del seu anterior treball,  “Mare nostrum”, on es posa de relleu el periple personal dels refugiats i es fa 

Consciència sobre el negoci de la guerra que fomenta els totalitarismes, en Mario Pons es defensa de les forces de la mort, de la foscor de la pandèmia del  covid, en un nou periple personal per conservar la innocència de l’amor original  pur que ignora l’odi; amb l’ajud líric de la música de Los Sirgadors.

Davant el conflicte personal alhora que col·lectiu que està suposant la  pandèmia, les persones experimenten una lluita interna per la renúncia  obligada a l’amor. S’experimenta un pols entre Eros, la força de l’amor que vol  unir els éssers estimats, i les forces covid que s’esforcen a dividir, manipular,  desunir i emmalaltir als amants. La força de l’amor lluita per contrarestar el  terror del contacte físic, en un moment en què moltes persones temen apropar  se, tocar els altres, o els altres a elles. 

Aquesta circumstància fa que molts ens veiem sotmesos a grans pèrdues  emocionals, a viure en falsos nius efímers, com el protagonista d’aquesta  cançó, que s’esforça en volar erràtic intentant trobar un niu d’estabilitat  amorosa, però que es veu boicotejat per les forces del Tànatos, de la mort i per  la manca de sentiments i d’empatia.  

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -