14.3 C
Amposta

L’onada de calor s’allargarà fins divendres amb temperatures de més de 40 graus a punts del territori

A Portbou s'ha registrat la mínima més elevada de la nit d'aquest dilluns, amb gairebé 31 graus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’onada de calor per la qual està travessant Catalunya s’allargarà fins divendres amb temperatures que superaran els 40 graus a diversos punts del territori, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) aquest dilluns. Davant d’aquesta previsió, s’han activat avisos per calor amb categoria de perill alt en la majoria de les comarques. Precisament, durant la matinada d’aquest dilluns s’han registrat temperatures extraordinàriament càlides.

Segons el Meteocat, gran part del territori ha viscut una nit tropical, amb mínimes per sobre dels 20 graus, o una nit tòrrida, amb mínimes de més de 25 graus. A Portbou (Alt Empordà) s’ha registrat la mínima més elevada de la nit, amb 30,3 graus, el que es considera una nit roent.

Davant la previsió que les temperatures, tant les mínimes com les màximes, augmentin durant les properes hores i dies, el Meteocat ha activat avisos per calor intensa amb categoria de perill alt en la majoria de les comarques del territori per aquest dilluns i dimarts, i també manté activat el perill per calor intensa nocturna al litoral català. Segons el Meteocat, la predicció meteorològica indica que l’onada de calor serà “persistent i extensa”, i que es mantindrà “com a mínim” fins divendres.

Es tracta de la primera onada de calor d’aquest estiu a Catalunya, ja que els tres episodis de calor intensa observats fins ara havien durat entre un i dos dies, i no és fins que se superen els llindars de calor intensa almenys tres dies consecutius quan es considera onada de calor.

La previsió del Meteocat indica que a partir de dissabte la temperatura iniciarà un “clar descens”, alhora que arribaran precipitacions, tot i que encara hi ha un grau d’incertesa elevat en referència a la quantitat i extensió.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -