14.3 C
Amposta

L’OMS preveu el final de la pandèmia a Europa

El director de l'OMS a Europa, Hans Kluge, diu que "un cop baixi l'onada de l'òmicron vindran setmanes i mesos d'immunitat global"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La variant òmicron del coronavirus, que podria infectar el 60% dels europeus al març, ha iniciat una nova fase de la pandèmia de la Covid-19 a la regió i podria apropar-la al final, va estimar aquest diumenge el director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa.

“És plausible que la regió s’estigui acostant al final de la pandèmia”, va dir a l’AFP Hans Kluge, que no obstant va instar la precaució a causa de la versatilitat del virus. “Una vegada que baixi l’onada d’òmicron, hi haurà unes setmanes i uns mesos immunitat general, sigui per la vacuna o perquè la gent serà immune per la infecció i també una baixa per l’estacionalitat”, ha dit.

Kluge pronostica un període de tranquil·litat durant la primavera i l’estiu a Europa abans que la covid “pugui tornar a finals d’any”, però això, diu, no té perquè implicar “necessàriament el retorn de la pandèmia”.

Malgrat tot, pel responsable de l’OMS, no es pot parlar encara “d’una era endèmica” que permetria tractar el coronavirus com es tracta una grip estacional. “Endèmic significa que podem predir el que passarà, i aquest virus ens ha sorprès més d’una vegada. Per tant, hem de ser molt curosos”, insisteix Hans Kluge.

A la regió, que compta amb 53 països, alguns dels quals estan ubicats a Àsia Central, òmicron acaparava el 15% dels nous casos de covid al 18 de gener, més de la meitat que la setmana anterior, segons dades de l’OMS.

A la Unió Europea i l’Espai Econòmic Europeu (EEE), aquesta variant apareguda a finals de novembre, més contagiosa que la Delta, ara és dominant segons l’agència sanitària europea.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -