14.3 C
Amposta

L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

L’oli d’oliva verge extra Ètim, ha  obtingut el primer premi en la categoria afruitat verd dolç als premis  anuals  que  convoquen la Diputació  de Tarragona i  l’Ajuntament de Reus (Falset,  23 de desembre   de 2019).

La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu  el primer premi  en la categoria afruitat  verd dolç, en el marc dels  Premis del Centre de Desenvolupament  de l’Oli, gestionat per la Diputació  de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. La Cooperativa valora molt positivament que es  reconegui any rere any la qualitat de l’oove  amb segell DOP Siurana i considera que és una  recompensa a l’esforç dels socis i de la junta, després que fa tres anys s’assumís la gestió del molí de la Mola de Marçà, on s’elabora l’oli  d’oliva verge extra. Als Premis CDO 2019 s’hi han presentat olis de 25 almàsseres de les DOP Baix Ebre-­ Montsià, DOP Siurana i DOP Terra Alta. El jurat reconeix cada any els millors olis d’oliva  verge extra de la collita i en les tres últimes edicions, el panell de tast ha distingit l’Ètim com a millor afruitat verd dolç, el que reconeix la seva qualitat continuada en el temps.        

Precisament  ara fa tres  anys que la Cooperativa  de Falset Marçà gestiona el  Molí de la Mola.  Els primers  canvis van ser  cuidar els socis  cooperativistes perquè  per fer un bon oli d’oliva  verge extra, calia tenir cura del  patrimoni humà primer. El canvi va ser  fàcil i ràpid i ja es va concretar el  2017 amb un primer guardó als Premis CDO. Durant el segon any de gestió, es va fer una aposta per millorar els processos   de treball que s’havien adquirit durant el primer.I de nou l’oli d’oliva verge extra Étim va ser de gran qualitat. Es va afegir al molí el servei de molturació per  a no socis a la cooperativa. Va ser una anyada de poca quantitat  però de molta qualitat que també va ser reconeguda pel Centre de Desenvolupament  de l’Oli.  

Aquest  2019 ha   estat el tercer   de gestió del Molí per part de la Cooperativa i s’ha continuat el treball   escrupolós i  metòdic durant   la recepció de   les olives i s’ha   mantingut l’alta qualitat  del servei;

els Premis CDO  han tornat a reconèixer la qualitat de l’oli d’oliva verge extra Étim. Verd,  fresc i  molt brillant Ètim  és un oli d’oliva verge extra de  color verd, fresc i molt brillant. Té un gust dolç amb  unes notes  que recorden  a la poma verda  i a les fruites seques. És un oove de qualitat excel·lent, premsat en fred poques hores després que  es cullin les olives.

Els  socis  l’elaboren amb molta cura. Al matí es cullen les olives pentinant  les branques i  fent-­les caure a les  borrasses. A la  mateixa tarda es porten  al molí, es netegen fulles  i branques i s’aixafen les olives  en un molí de martell, fins que s’obté  la pasta. A través d’un  procés  de centrifugació  s’obté el suc natural  de les olives i s’envasa  sense cap additiu  més. Des de la Cooperativa Falset Marçà se’n recomana el seu ús habitual, en la dieta diària, perquè l’oli d’oliva verge extra Étim DOP Siurana és un bàsic de la cuina mediterrània que permet guanyar  en qualitat, aromes, sabors i, principalment,  salut.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Neix la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per fer una regió líder en la transició energètica

Més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per...

El Consell Comarcal del Montsià contractarà 9 persones aturades de llarga durada i a causa de la Covid

Les persones interessades a participar en el procés de selecció del Consell Comarcal del Montsià han de reunir els requisits de cada oferta i...

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa se centraran en personatges i paisatges del territori

Noms com els del maqui La Pastora, el general Cabrera, o el bandoler Panxampla; espais de l'Ebre com el Mas de la Franqueta, les...

El govern espanyol estudia aplicar el toc de queda però ho abordarà amb les comunitats autònomes

El govern espanyol estudia aplicar un toc de queda però remarca que per fer-ho caldria declarar l'estat d'alarma. El ministre de Sanitat, Salvador Illa,...

El 30% dels municipis ebrencs tenen risc baix o molt baix de rebrot

El portal dadescovid.cat mostra diàriament un mapa amb els canvis comarcals i municipals de la pandèmia del coronavirus. Les Terres de l’Ebre tenen un risc molt...
- Anunci -
- Anunci -