14.3 C
Amposta

L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’oli d’oliva verge extra Ètim, ha  obtingut el primer premi en la categoria afruitat verd dolç als premis  anuals  que  convoquen la Diputació  de Tarragona i  l’Ajuntament de Reus (Falset,  23 de desembre   de 2019).

La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu  el primer premi  en la categoria afruitat  verd dolç, en el marc dels  Premis del Centre de Desenvolupament  de l’Oli, gestionat per la Diputació  de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. La Cooperativa valora molt positivament que es  reconegui any rere any la qualitat de l’oove  amb segell DOP Siurana i considera que és una  recompensa a l’esforç dels socis i de la junta, després que fa tres anys s’assumís la gestió del molí de la Mola de Marçà, on s’elabora l’oli  d’oliva verge extra. Als Premis CDO 2019 s’hi han presentat olis de 25 almàsseres de les DOP Baix Ebre-­ Montsià, DOP Siurana i DOP Terra Alta. El jurat reconeix cada any els millors olis d’oliva  verge extra de la collita i en les tres últimes edicions, el panell de tast ha distingit l’Ètim com a millor afruitat verd dolç, el que reconeix la seva qualitat continuada en el temps.        

Precisament  ara fa tres  anys que la Cooperativa  de Falset Marçà gestiona el  Molí de la Mola.  Els primers  canvis van ser  cuidar els socis  cooperativistes perquè  per fer un bon oli d’oliva  verge extra, calia tenir cura del  patrimoni humà primer. El canvi va ser  fàcil i ràpid i ja es va concretar el  2017 amb un primer guardó als Premis CDO. Durant el segon any de gestió, es va fer una aposta per millorar els processos   de treball que s’havien adquirit durant el primer.I de nou l’oli d’oliva verge extra Étim va ser de gran qualitat. Es va afegir al molí el servei de molturació per  a no socis a la cooperativa. Va ser una anyada de poca quantitat  però de molta qualitat que també va ser reconeguda pel Centre de Desenvolupament  de l’Oli.  

Aquest  2019 ha   estat el tercer   de gestió del Molí per part de la Cooperativa i s’ha continuat el treball   escrupolós i  metòdic durant   la recepció de   les olives i s’ha   mantingut l’alta qualitat  del servei;

els Premis CDO  han tornat a reconèixer la qualitat de l’oli d’oliva verge extra Étim. Verd,  fresc i  molt brillant Ètim  és un oli d’oliva verge extra de  color verd, fresc i molt brillant. Té un gust dolç amb  unes notes  que recorden  a la poma verda  i a les fruites seques. És un oove de qualitat excel·lent, premsat en fred poques hores després que  es cullin les olives.

Els  socis  l’elaboren amb molta cura. Al matí es cullen les olives pentinant  les branques i  fent-­les caure a les  borrasses. A la  mateixa tarda es porten  al molí, es netegen fulles  i branques i s’aixafen les olives  en un molí de martell, fins que s’obté  la pasta. A través d’un  procés  de centrifugació  s’obté el suc natural  de les olives i s’envasa  sense cap additiu  més. Des de la Cooperativa Falset Marçà se’n recomana el seu ús habitual, en la dieta diària, perquè l’oli d’oliva verge extra Étim DOP Siurana és un bàsic de la cuina mediterrània que permet guanyar  en qualitat, aromes, sabors i, principalment,  salut.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -