EbreNotícies

L’Obra Social ”la Caixa” destina 24.000 euros a un projecte de suport a famílies amb infants en risc de pobresa de la ciutat de Tortosa i el seu entorn

 • Prop de mig centenar de menors seran els beneficiaris directes d’aquest ajut a través de la convocatòria de Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social, que aquest any ha seleccionat 109 projectes d’entitats socials de tot l’Estat amb una inversió de 2,6 milions d’euros.
 • L’objectiu principal dels projectes seleccionats en aquesta convocatòria d’ajuts a projectes socials 2019 és la inclusió de persones en risc de pobresa, així com l’apoderament personal en la infància i la joventut.
 • El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat el compromís de l’entitat a favor d’una societat més justa i igualitària i amb més oportunitats per a les persones vulnerables.

Tarragona, 28 d’agost de 2019.- Prop de mig centenar d’infants de zero a sis anys i les seves famílies que viuen en risc de pobresa i d’exclusió social a la ciutat de Tortosa i el seu entorn seran els beneficiaris directes d’un ajut de 24.000 euros que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a un projecte social impulsat per l’Assemblea Local de la Creu Roja de Tortosa, a través de la convocatòria de Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social 2019. Aquesta convocatòria, la segona a resoldre’s del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019, destina aquest any a tot l’Estat una inversió de 2,6 milions d’euros a 109 projectes amb més de 46.000 beneficiaris directes.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és impulsar projectes dirigits especialment a l’àmbit de la infància i la joventut que fomentin processos d’apoderament personal a partir de la implicació de la persona beneficiària, potenciant la família com a centre d’atenció, afavorint el desenvolupament integral i el procés d’inclusió d’aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Per aquesta raó, es contemplen dos grans àmbits d’actuació amb unes línies prioritàries molt concretes:

 1. Desenvolupament social i educatiu d’infants i joves en situació de pobresa, i les seves famílies:
 • El reforç educatiu i de competències personals
 • L’oci i el temps lliure
 • Atenció psicoterapèutica
 • Desenvolupament de competències parentals
 • Transició a la vida adulta
 • Béns bàsics: alimentació i higiene infantil, equipament escolar, etc.
 1. Promoció de la inclusió social per a persones en risc de pobresa o exclusió:
 • Atenció psicosocial i apoderament personal
 • Desenvolupament de competències bàsiques
 • Béns bàsics: alimentació, higiene i roba

LA CONVOCATÒRIA EN XIFRES

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària ”la Caixa” posa especial èmfasi en aquells que destinen temps a conèixer cada individu, potencien els seus interessos, la seva coresponsabilitat, capacitat d’elecció i implicació. L’apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l’avaluació de les activitats. Només així s’aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

A més, també s’ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. En els projectes seleccionats en aquesta convocatòria hi participen 616 professionals i més de 2.000 persones voluntàries.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat l’esforç i el compromís de l’entitat “amb tots aquells col·lectius que lluiten per una societat més justa i igualitària, on les persones vulnerables tinguin oportunitats reals d’inserció social”.

Convocatòries d’ajuts a projectes d’iniciatives socials

A més de las dues primeres convocatòries ja resoltes, Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a l’Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia i Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social, el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019 n’inclou quatre més que es resoldran properament:

 • Habitatges per a la inclusió social
 • Inserció sociolaboral
 • Interculturalitat i acció social
 • Acció social en l’àmbit rural

Premis “la Caixa” a la Innovació Social

Un any més, l’Obra Social “la Caixa” concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, amb la sisena edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes guardonats, per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible, eficient i duradora. Les candidatures es valoraran sobre la memòria i els resultats dels projectes que es postularan per als premis.

L’Obra Social, l’ànima de ”la Caixa”

La Fundació Bancària “la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2019 el pressupost per a la seva Obra Social, que se situa en 545 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona a l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l’atur, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, segueixen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost, es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% es dedica a la investigació i la formació d’excel·lència.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close