14.3 C
Amposta

Lluís Soler: “Ha estat una mandat on hem continuat treballant per transformar Deltebre”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Lluís Soler, alcalde de Deltebre, ha fet balanç dels quatre anys de legislatura. Soler fa vuit anys que està al capdavant de l’ajuntament i ha decidit tornar-se a presentar com a alcaldable d’Enlairem Deltebre perquè no quedin descarrilats alguns dels projectes que ha defensat. L’alcalde ha respost les preguntes d’Imagina Ràdio:

Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Aquest ha estat una mandat on hem continuat treballant per transformar Deltebre, per donar continuïtat al procés de canvi que vam iniciar l’any 2015 i que ens ha permès projectar el nostre municipi ben amunt.

Ho hem fet afrontant problemes estructurals que mai s’havien afrontat, com són el cas del projecte de pavimentació del 80% dels carrers, de la canalització i bombeig de Préstamo amb el corresponent inici del Passeig del Carrilet o de la licitació d’un nou servei d’aigua potable i de clavegueram, entre altres.

Més enllà d’aquestes qüestions estructurals, aquests quatre anys també han estat claus per a la consolidació d’activitats referents com el Carnaval o Mescla. Com també per al desplegament de nous equipaments que són referència i que ens ajuden a consolidar Deltebre com a cor i capitalitat de Delta. Parlem, en aquest cas, del Centre Cultural del Delta, del Centre Esportiu del Delta o bé del Centre Fluvial del Delta.

És a dir, quatre anys d’activitat intensa, al servei i al costat de les persones, per un Deltebre que mereix continuar avançant a gran velocitat. I tot això ho hem fet deixant un ajuntament amb menys endeutament del que ens vam trobar, havent sortir de l’herència del Pla d’Ajust Econòmic, i també amb més inversió.

Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori? 

La pandèmia de la COVID-19 va capgirar el nostre dia a dia. També, evidentment, el dia a dia de les administracions, de manera que ens ha obligat a modificar el full de ruta de Govern municipal i ha desaccelerat algunes de les accions de Govern que estàvem treballant. A més, a aquest mandat també se li ha de sumar la força dels temporals, els quals han desdibuixat la línia de costa, la inestabilitat política i institucional i a la crisi de preus actual a causa de la invasió.

No obstant això, la pandèmia també ha estat una nova oportunitat per continuar posant a les persones al centre de la nostra acció de Govern. Com? Creant i reforçant ajuts per a les famílies que més ho necessiten, però també per aquelles que han perdut poder adquisitiu a causa dels estralls que ha causat la COVID-19.

El nostre és un Govern que sempre ha estat al costat de les persones. Els ajuts als tributs locals, els ajuts d’urgència social o l’Eurodelta, la moneda de Deltebre, en són un exemple. De fet, hem ajudat a més de 500 famílies amb els ajuts que hem impulsat. 

Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Costa decidir-me per només una acció, ja que durant tots aquests anys hem afrontat problemes que són estructurals. Abans he parlat de la pavimentació, del desaigüe del Préstamo o del contracte de l’aigua potable. Però també podríem parlar de l’aprovació del primer POUM de la història Deltebre, de la projecció del nucli de Riumar, de la urbanització del sector UA3 del Polígon Industrial, de l’aprovació del Pla Especial del Port de Deltebre, de la confecció de l’agenda d’Acció Climàtica, de la dignificació de les entrades municipals, etc.

Hem estat un Govern, per tant, que hem estat treballant per posar fil a l’agulla a qüestions històriques. Problemes que sempre havien estat presents al municipi, però que no s’havien afrontat. Per aquest motiu, amb tota l’acció transformadora que estem duent a terme, i que va més enllà d’aquests exemples que hem citat, se’m fa difícil escollir alguna de les accions.

Però, si em feu escollir, i per la seva complexitat i necessitat, l’acció més rellevant seria l’inici de Passeig del Carrilet, ja que ens permet transformar la façana nord de Deltebre convertint un problema amb una oportunitat de projecció.  

Què és el que li ha quedat per a fer? Per què?

Aquest ha estat un mandat difícil. Ho hem explicat anteriorment amb els efectes de la pandèmia o dels temporals. Fets que han desaccelerat algunes de les accions de Govern que estaven projectades. Per tant, algunes accions que portem treballant des de fa molts anys, s’han quedat per acabar.

Per exemple, hem aprovat el POUM de Deltebre, però ara toca desplegar-lo enfocant Deltebre al futur i apostant per un creixement sostenible. També hem resolt el contracte d’aigua potable que vinculava l’Ajuntament de Deltebre amb la concessionària fins a l’any 2034, però ara toca implantar-ne un de nou que millori el rendiment i la pressió que reben els veïns i veïnes.

El mateix podríem esmentar de l’ampliació del Port de Deltebre, o de la regressió, la qual ens preocupa i ens ocupa com a municipi del Delta més afectat. Tots aquests reptes pendents, la responsabilitat i la vocació de servei públic, són la meva motivació principal per a tornar a presentar-me com a alcalde. Ara be, és evident que son qüestions que només podrem assumir i afrontar conjuntament i al costat de la ciutadania.

Com creu que serà el seu municipi l’any 2027? 

Durant tots aquests anys hem estat capaços de transformar la resignació amb acció. De convertir la grisor amb llum i color. Això ha estat possible gràcies al treball i esforç de moltes i moltes persones, de molts veïns i veïnes, de les entitats i associacions.

Els propers anys, Deltebre ha de continuar avançant a gran velocitat. Seguin el camí de projecció que vam iniciar l’any 2015 i que ens permet fer possible allò que sembla impossible. Que ens permet fer habitual allò que semblava extraordinari.

De fet, fa uns anys era inimaginable que Deltebre tingues els serveis, equipaments i infraestructures que té a dia d’avui. Que tingués un Carnaval amb més de 1.000 participants. O que albergues la millor fira de les Terres de l’Ebre amb Mescla. O que tingues la gran totalitat dels seus carrers pavimentats.

El Deltebre del 2027 serà un Deltebre que seguirà despertant l’orgull de poble. Que veurà finalitzats projectes com l’Arrossera o el teatre auditori Rialto. Un municipi que continuarà generant més oportunitats per a la ciutadania i que tindrà, amb la seva gent i amb el seu talent, la seva millor vàlua. Un Deltebre, que si ens ho proposem, serà imparable.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -