14.3 C
Amposta

L’investigador dels abusos dintre l’Església, serà el pregoner de la Setmana Santa a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

NdP.- L’Agrupació de Confraries de Setmana Santa ha presentat aquest dilluns el programa d’activitats que tindran lloc del 2 al 19 d’abril. Com és habitual, el programa uneix actes tradicionals amb altres que combinen el fet social i la cultura, i que constitueixen una proposta que complementa el caràcter eminentment turístic d’aquestes dates.

Un dels actes més destacats tindrà lloc dissabte 13 d’abril, amb el pregó de Setmana Santa. En aquesta ocasió, l’Agrupació ha convidat el capellà Jordi Bertomeu perquè glosse aquest esdeveniment des del punt de vista d’un religiós i pel seu coneixement com a tortosí. Cal recordar que Jordi Bertomeu ostenta un dels càrrecs més importants a la cúria del Vaticà, a la qual va ser nomenat com a prelat d’honor pel papa Francesc, i pel seu paper com a oficial de la secció disciplinar de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, entitat encarregada d’investigar els casos d’abusos que s’hagen pogut produir al si de l’església.

Pel que fa a la part vinculada més directament a la tradició, es mantenen les quatre processons habituals, tot i que la del Silenci, prevista la mitjanit de Dijous a Divendres Sant, variarà una mica el recorregut: arrancarà, com és habitual, de la plaça de la Immaculada, a Remolins, i pujarà per la plaça de l’Absis fins al carrer de l’Àngel abans d’enfilar cap a l’església de la Puríssima pel carrer Moncada.

D’altra banda, diumenge 14, a les 20 h, està previst que comence la processó més participativa de la Setmana Santa de Tortosa, la del Diumenge de Rams. Des de les 11 h, tots els passos que sortiran a la processó estaran exposats a la plaça de la Cinta, des d’on la comitiva arrancarà al vespre amb el recorregut habitual.

Pel que fa al vessant cultural, enguany estan previstos tres concerts. El més destacat tindrà lloc a la catedral el dilluns 15, amb el ‘Rèquiem Fauré’, a càrrec de l’orquestra simfònica del Vallès, el cor de cambra del Palau de la Música Catalana, el cor Ciutat de Tarragona i el cor Tyrichae de Tortosa. El recital començarà a les 20.30 h i les entrades tenen un preu de 15 euros (venda a través de Codetickets). També hi haurà dos concerts més, el dissabte 6, a les 20.30 h a la Puríssima, a càrrec de Movitx Quartet, i el divendres 12, a les 20.30 h a l’església de Remolins, a càrrec del cor Labinota. Els dos, amb entrada gratuïta. A més, s’han incorporat una tamborada popular el divendres 12 a les 21 h, oberta a tothom, i el diumenge 14, a les 11 h, a Jesús.

Durant la presentació, la presidenta de l’Agrupació, Cinta Fontanet, ha recordat la vàlua artística de les talles que configuren els passos de Setmana Santa. En aquest sentit, el programa també inclou una conferència a càrrec de les responsables de la unitat de restauració i conservació de béns mobles de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, que fa uns mesos van dur a terme la restauració dels passos.

De la seua banda, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància que té la Setmana Santa a Tortosa, i més concretament processons com la del Diumenge de Rams, que esdevé “la més important del país, tant en nombre de participants com per la història que acumula”, ha dit.

Al llarg de tot el 2019 s’aniran duent a terme altres actes per commemorar el vintè aniversari del pas de la Verge de les Angoixes i també els vint del pas del Despullament del Sagrat Cor de Jesús, així com dels 360 anys de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -