14.3 C
Amposta

L’Institut Montsià ofertarà un nou cicle de Formació Professional en Elaboració de Productes Alimentaris

Una oportunitat d’especialització per als estudiants de 4t d’ESO interessats en el sector alimentari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A partir del proper curs acadèmic 2024-25, l’Institut Montsià incorporarà el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris a la seva oferta educativa. Aquesta novetat proporcionarà als estudiants de 4t d’ESO una nova oportunitat d’especialització en un camp professional en creixement.

Els estudis d’aquest cicle formatiu prepararan els alumnes per a la producció i envasament de productes alimentaris, així com per al manteniment bàsic dels equips utilitzats en aquest procés. A més, els estudiants aprendran a seguir les normatives de seguretat i higiene alimentàries, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals.

Un cop completat aquest CFGM, els alumnes tindran diverses opcions per continuar la seva formació. Podran ingressar directament al món laboral o bé optar pel Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, també ofert a l’Institut Montsià. Aquest segon cicle, accessible des de Batxillerat entre altres vies, prepara els estudiants per a la gestió i supervisió dels processos de producció alimentària, assegurant el compliment de les normes tècniques del sector.

En un context on la conservació de les propietats físico-químiques i sensorials dels aliments és essencial, aquests programes educatius cobreixen una àmplia gamma de temes rellevants. Des de les matèries primeres fins al producte final, es formarà als alumnes en la manipulació i conservació dels aliments, així com en el coneixement dels additius i processos de tractament tèrmic, assecat, concentració, envasament i embalatge.

Els estudiants d’aquests cicles tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques en empreses del territori mitjançant el sistema de FP Dual. A més, l’Institut Montsià disposarà d’un nou obrador per a la recepció i processament dels aliments, així com d’un laboratori equipat amb les últimes tecnologies per a la pràctica de tècniques bioquímiques i de biotecnologia.

Aquesta iniciativa respon a les necessitats formatives del sector alimentari, identificades en un estudi del Consell Comarcal del Baix Ebre el 2023, i proporciona als estudiants una preparació completa per afrontar els reptes professionals del futur.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -