Entre el camp i la cuina hi ha tot un sector professional dedicat a preparar els aliments per tal que arribin al consumidor amb la millor qualitat. Aquestes són les indústries alimentàries, un sector cada cop amb més demanda de professionals formats en la gestió i supervisió de la producció alimentària així com en el manteniment dels equips d’obradors i laboratoris.
En aquest sentit, l’Institut Montsià ha posat en marxa una iniciativa que ofereix el nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris, i també el Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries. Dos cicles posicionen l’Institut Montsià d’Amposta com el primer centre a oferir formació en aquest sector a les Terres de l’Ebre, un territori que compta amb una gran varietat de productes de mar i muntanya propis de la cuina mediterrània que es presta a tota una gamma de possibilitats des de les més tradicionals a les més innovadores i experimentals.
En el món de l’alimentació resulta de vital importància conservar les propietats físiques, sabor, tacte i olor dels productes al llarg de tota la cadena de valor, des de les matèries primeres fins al producte final, ja siguin conserves i sucs, cereals i dolços, derivats de la pesca i l’aqüicultura, llet i derivats lactis, preparats carnis i altres aliments, així com el domini dels additius, coadjuvants i auxiliars en la preparació i conservació dels aliments amb tractaments tèrmics, assecat i concentració, envasament i embalatge.
Aquests cicles permetran realitzar pràctiques de FP Dual en les empreses del territori i gaudir, a l’Institut Montsià, d’un nou obrador per a recepció i processament dels aliments, així com del laboratori on es poden practicar tècniques bioquímiques i de biotecnologia.
Tot plegat contribueix a ampliar l’oferta formativa en un dels sectors ocupacionals més importants del nostre territori i així donar cobertura a la problemàtica de la demanda no proveïda.
Redacció M.F