14.3 C
Amposta

L’Institut Català de les Dones subvenciona a entitats per a projectes que promoguin la igualtat de gènere

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 9 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament d’Igualtat i Feminismes, convoca les subvencions a entitats sense afany de lucre per a projectes que promoguin la igualtat efectiva de dones i homes, i/o que facin palès el caràcter transformador de les experiències i els sabers femenins.

 

Les associacions interessades poden presentar les seves sol·licituds fins el dia 9 de juliol. Les bases i els fulls de sol·licitud es poden trobar al web de l’ICD: https://dones.gencat.cat/ca/institut/subvencions/entitats/index.html

A través d’aquesta convocatòria, l’ICD atorgarà 1.540.000 € a projectes dins d’aquestes línies:

 1.- Millora de les condicions de vida de dones en situacions potencials de major desigualtat i/o exclusió:

– Projectes que impulsin, planifiquin i executin accions d’inserció laboral, millora de l’ocupació i apoderament econòmic de dones.

– Projectes que generin actuacions concretes per garantir i defensar els drets de les dones, especialment per a aquelles en situació de major vulnerabilitat.

 2.- Promoció de la igualtat de gènere en diferents àmbits:

– Projectes d’investigació, sensibilització, formació i divulgació en matèria d’igualtat de gènere, promoció i defensa dels drets de les dones.

– Projectes que impulsin i visualitzin el paper i la contribució de les dones i el moviment feminista a la història, la cultura i la societat.

– Projectes per fomentar l’accés, presència, participació i protecció de la imatge de les dones en els mitjans de comunicació en igualtat de dret.

– Projectes de lluita contra la discriminació de gènere des de la coeducació, la lluita contra els estereotips sexistes i l’apoderament de les dones.

– Projectes de promoció de l’emprenedoria, la creativitat i la innovació. Així com l’impuls a la xarxa de dones empresàries i emprenedores.

– Projectes per promoure la igualtat efectiva de dones i homes i la participació de les dones en diferents àmbits socials, culturals, econòmics, tecnològics, etc.

– Activitats de foment del teixit associatiu d’entitats de dones del territori, amb l’objectiu d’intercanviar experiències i desenvolupar accions conjuntes.

– Activitats de foment d’una vida sana i promoció del benestar físic i emocional des d’una perspectiva de gènere.

– Activitats per promoure la participació de les dones en els àmbits socials, polítics, culturals i esportius.

3.- Erradicació de les violències masclistes: recerca, prevenció, detecció, atenció i recuperació:

– Projectes d’investigació, sensibilització, formació i divulgació en violències masclistes.

– Projectes de prevenció, detecció, atenció i recuperació de dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista.

 

Redacció- T. R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -