14.3 C
Amposta

Limitat el preu del gas per abaratir la factura de la llum durant un any

Acord entre Espanya, Portugal i Brussel·les per limitar el preu del gas a una mitjana de 50 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Estat espanyol ha acordat limitar el preu del gas, una mesura que podria entrar en vigor al maig, per abaratir el preu de l’electricitat. Espanya i Portugal han tancat un acord amb la Comissió Europea (CE) per limitar el gas a una mitjana de 50 euros/Mwh, segons ha anunciat la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. El pacte preveu que el mecanisme estigui en vigor durant un any i que el preu inicial del gas se situï en 40 euros.

La proposta que Espanya i Portugal van presentar el 31 de març demanava limitar el preu del gas a 30 euros, menys del que estableix l’acord amb Brussel·les, però segons la ministra, l’acord és positiu per als consumidors. La intenció del govern espanyol és portar el mecanisme al pròxim Consell de Ministres perquè s’apliqui ràpidament i es pugui notar ja en la factura de l’electricitat del mes de maig.

Espanya i Portugal han d’enviar ara a la Comissió Europea la proposta formal, que ha de rebre després la llum verda de l’executiu europeu. Per Ribera, el topall al preu del gas és un “instrument important que redueix les exposicions a les turbulències i la volatilitat del mercat” i que “protegeix tots els consumidors”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -