14.3 C
Amposta

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta transforma una planta d’hospitalització en una nova unitat multidisciplinària de cures complexes

Actualment està funcionant com a àrea de suport de Medicina Intensiva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Unitat de Cures Complexes ocupa una superfície de 346,5 m 2 de la primera planta de l’edifici hospitalari, on hi havia la Unitat d’Especialitats I. S’hi ha reformat de nou tot l’espai i s’ha equipat tecnològicament i arquitectònicament. Disposa de 9 habitacions dobles i 6 d’individuals, un nou control d’infermeria, àrees de treball i descans, magatzem, i zona bruta i de residus.

Concretament, s’han habilitat 9 habitacions dobles per a cures complexes, totes dotades amb videovigilància i monitoratge continu que, en cas necessari, es poden convertir en habitacions individuals per atendre pacients de medicina intensiva.

Les sis habitacions individuals per a pacients que requereixen cures intensives disposen de portes d’accés amb resclosa i de tractament d’aire amb filtració absoluta i control de pressió positiva i negativa individualitzada per a cada box, cosa que permet l’aïllament microbiològic i ambiental òptim dels malalts.

La nova Unitat facilitarà la tasca als professionals sanitaris gràcies a l’optimització tecnològica i, al mateix temps, assegurarà l’adequació de l’assistència als pacients més complexos de l’Hospital.

En aquests dies de molta pressió assistencial al Servei de Medicina Intensiva, a causa dels ingressos de pacients amb covid-19, aquesta infraestructura s’ha adaptat per a donar-hi suport. Està previst que de cara a la setmana vinent ja pugui entrar en funcionament.

Aquest projecte ha suposat una inversió d’un total de 1,711 milions d’euros per part del Servei Català de la Salut, que inclou també la renovació de l’equipament de la Unitat de Cures Intensives.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut agrair tots els professionals que donen resposta als pacients més crítics, alhora que ha recordat que aquesta inversió “ajudarà en temps de pandèmia a lluitar contra la covid-19, però el projecte i aquest equipament ja es quedarà a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de cara al futur”.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -