14.3 C
Amposta

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta redueix l’activitat quirúrgica a la meitat

La pressió assistencial als hospitals i la primària fa avançar en el Pla de contingència de la regió sanitària ebrenca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La regió sanitària Terres de l’Ebre avança en el Pla de contingència davant les desfavorables dades epidemiològiques i l’altra pressió assistencial a l’atenció primària i als hospitals. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HVCT) reduirà a la meitat l’activitat quirúrgica i preservarà les cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Aquesta mesura es deu també a l’afectació i aïllament de molts professionals (91) de l’hospital on hi ha actualment 24 pacients a l’UCI, 16 per covid, i 38 malalts més per contagi del virus a planta. Hi ha 30 ingressats més en altres centres hospitalaris contagiats per covid. L’activitat quirúrgica que es pugui es programarà a la resta d’hospitals de la regió sanitària.

Altres mesures que s’implementen són la reducció de les consultes externes presencials i l’increment de la visita telemàtica des de l’HVCT. La Clínica Terres de l’Ebre continuarà assumint pacients d’urgències de baix nivell de complexitat sense diagnòstic covid-19 i si és necessari farà ingressos per a alliberar pressió assistencial del Verge de la Cinta.

Els Hospitals Comarcals de Móra d’Ebre i Amposta atendran persones amb diagnòstic covid i si cal, rebran pacients de l’HVCT. A Jesús, l’Hospital de la Santa Creu atendrà els pacients de perfil sociosanitari, sigui covid-19 o no. Aquest hospital es troba afectat per dos brots interns i té actualment 25 professionals en aïllament. La regió sanitària té llestos espais addicionals per si són necessaris. Es tracta de l’antiga residència d’Amposta i l’Hotel Salut, compartit amb la regió sanitària del Camp de Tarragona. També els hospitals tenen espais addicionals preparats.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -