14.3 C
Amposta

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús posa en marxa el nou accelerador lineal

El nou equipament evitarà als pacients oncològics ebrencs desplaçar-se a l'Hospital Sant Joan de Reus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns ha iniciat l’activitat el nou accelerador lineal de la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l’Ebre (URTE) ubicat al complex assistencial de l’Hospital de la Santa Creu. Aquest fet suposa un gran avenç en el tractament oncològic als pacients de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre.

El procés d’instal·lació del nou accelerador lineal va començar el passat 1 de febrer de 2021 amb el desmuntatge de l’anterior aparell i el muntatge del nou equipament. Posteriorment, l’aparell s’havia de calibrar amb la màxima minuciositat, que sol suposar un procés de 4 mesos, per tal d’adequar-lo a les normes internacionals de funcionament. Un cop instal·lat aquest accelerador a Tortosa, se’n muntarà un altre de les mateixes característiques a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que permetrà en el futur un intercanvi de tecnologia i de pacients entre els dos aparells “bessons”.

L’aparell, de la firma VARIAN, és la plataforma més innovadora que hi ha actualment al mercat, anomenada Truebeam, i permet la realització de qualsevol de les tècniques existents en radioteràpia. Així per exemple, es podran fer tractaments de radioteràpia guiada per la imatge i arcoteràpia volumètrica modulada, que és la tècnica més innovadora que permet saber en cada moment on es troba el tumor i adaptar-ne el tractament a cada sessió, amb el benefici que comporta pel teixit sa que l’envolta, oferint una millora important en la qualitat i adequació del tractament a cada pacient i disminuint els efectes secundaris.

Amb el nou accelerador també es podran realitzar les tècniques que ja es feien a la Unitat de Radioteràpia amb l’anterior aparell, com són els tractaments amb radioteràpia d’intensitat modulada (IMRT), Gating i tècniques quadridimensionals, així com de noves com l’SBRT i d’altres que fins a l’actualitat només es podien realitzar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Per tant, amb aquesta millora la URTE podrà oferir tots els tractaments sense haver de desplaçar els pacients amb càncer i els seus familiars més enllà de les Terres de l’Ebre.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha volgut agrair “el compromís dels professionals i la seva coordinació, que ha fet possible que tinguem l’aparell llest escurçant fins i tot terminis”. Lleixà ha volgut destacar la importància de “disposar d’eines i recursos al territori per tal d’acostar el tractament a les persones i no al revés, ja que podem brindar una atenció molt més propera, personalitzada i amb tecnologia d’última generació”.

Per la seua banda Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, ha remarcat que la instal·lació del nou aparell al complex assistencial titularitat de l’Ajuntament de Tortosa permetrà seguir oferint un tractament amb comoditat a totes les persones usuàries i a les seues famílies, amb un accés molt proper a l’equipament i facilitat per arribar-hi. A més, assenyala que “és bo per a la ciutat i per al territori poder disposar de tots els serveis sanitaris que ajudin a millorar les condicions de vida de la ciutadania, i aquest nou accelerador n’és un exemple important”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -